Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Γιαννίκος, διευθύνων σύμβουλος του ALTER, μετά την απολογία του στον 10ο τακτικό ανακριτή. Στον Κώστα Γιαννίκο επεβλήθη ως μόνος περιοριστικός όρος η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου κρίθηκε ότι πρέπει να του επιβληθεί μόνο αυτός ο περιοριστικός όρος. Ο Κώστας Γιαννίκος κατηγορείται για μη καταβολή Φ.Π.Α. ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από τον Μάρτιο έως το Οκτώβριο του 2011. Η κατηγορία εις βάρος του είναι σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Κώστας Γιαννίκος, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας ότι η υπαγωγή του τηλεοπτικού σταθμού ALTER στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα δεν του επέτρεπε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση καταβολής του Φ.Π.Α. στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω της παραίτησης του μεσολαβητή για προσωπικούς λόγους (επικαλέστηκε κόλλημα, αφού εργαζόταν στην Εθνική Τράπεζα, που ήταν εκ των πιστωτών του καναλιού).

Δεν υπήρξε καμία αδράνεια εκ μέρους του επιχειρηματία, όπως υποστήριζε το Υπουργείο Οικονομικών.
Στον ανακριτή κατέθεσε διευθυντικό στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε., που βεβαίωσε το περιεχόμενο της αναφοράς εις βάρος του Κώστα Γιαννίκου, και από την πλευρά του επιχειρηματία κατέθεσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του καναλιού.

Η ποινική έρευνα, που βρίσκεται πλέον στα χέρια του ανακριτή, θα ολοκληρωθεί με την υποβολή πρότασης από τον εισαγγελέα για την παραπομπή ή μη του Γιαννίκου σε δίκη και τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Γιαννίκος έφθασε σήμερα στις 12:40 το μεσημέρι στο γραφείο του 10ου τακτικού ανακριτή χωρίς χειροπέδες στα χέρια, για να απολογηθεί για το κακούργημα της μη καταβολής Φ.Π.Α., ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ALTER ζήτησε χθες προθεσμία μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 12:30, προκειμένου να προσκομίσει σειρά στοιχείων, τα οποία επικαλείται για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.

Ο Κώστας Γιαννίκος υποστήριξε την Τρίτη ότι, με βάση τις διαδικασίες του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην απόδοση του Φ.Π.Α. στο Δημόσιο.

Όπως επεσήμανε ο συνήγορός του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, η διαδικασία αυτή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, παρέχει προστασία στον επιχειρηματία και θέτει σε αναστολή κάθε διωκτικό μέτρο εις βάρος του.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης – Τάσος Καλλιγάς

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης