Τελικά η επίδραση του ιού της ηπατίτιδας μπορεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να μην περιορίζεται στο ήπαρ. Νέα ερευνητικά αποτελέσματα λένε πως οι ασθενείς με ηπατίτιδα C έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στους νεφρούς.

Μια μελέτη που διερεύνησε τα αρχεία ασθενών με ηπατίτιδα C βρήκε ότι στο 0,6% των ασθενών αυτών διαγνώστηκε καρκίνος στους νεφρούς. Το ποσοστό αυτό είναι το διπλάσιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο σε διαφορετικό πληθυσμό ασθενών. Ο αυξημένος κίνδυνος παρέμεινε και μετά τον έλεγχο άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στους νεφρούς, όπως είναι η ηλικία, το φύλο και η φυλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ευρήματα αυτά εμπλουτίζουν τη σχετική βιβλιογραφία που αναδεικνύει την εκτεταμένη επίδραση του ιού σε άλλα όργανα εκτός από το ήπαρ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πολύ νωρίς ακόμα για τον επίσημο καθορισμό πιο συχνών ελέγχων των νεφρών στους ασθενείς με ηπατίτιδα C. Στην περίπτωση, όμως, που διαγνωσθεί κάποιο πρόβλημα στους νεφρούς των ασθενών αυτών, είναι απαραίτητος ο προσεχτικός επανέλεγχος.

Πηγή: healthday

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης