Ρεπορτάζ: Τάσος Καλλιγάς

Το καλοκαίρι του 2007 συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια γης, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων. Μέχρι τις 30 Αυγούστου  1.500 σπίτια έγιναν στάχτη και 6.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται στους Νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας, Φθιώτιδος, με τον νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός κήρυξε όλους τους νομούς της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ καθόρισε άμεση και μη γραφειοκρατική απονομή 3.000 ευρώ κατά οικογένεια.

Τα 3.000 ευρώ που έλαβαν οι οικογένειες το 2007, τώρα το κράτος έρχεται να τους τα εισπράξει εις διπλούν, με τον ειδικό έκτακτο φόρο για τα ακίνητα!

Δείτε τις συγκλονιστικές στιγμές εκείνη την περίοδο:

Μια από τις πολλές οικογένειες που έχασαν τα πολυαγαπημένα τους πρόσωπα μέσα στην πυρκαγιά είναι και η παρακάτω, με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Αρτέμιδα Ηλείας, το οποίο έχασε 6 συγγενείς μέσα στην πύρινη λαίλαπα.

Τα δάκρυα από τα πρόσωπα του ηλικιωμένου ζευγαριού στην Αρτέμιδα δεν έχουν ακόμα στεγνώσει από τον πόνο για την απώλεια έξι αγαπημένων προσώπων στις φωτιές του 2007 και ήρθε το ανάλγητο κράτος να δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο στους χαροκαμένους αυτούς ανθρώπους.

Η κυρά Μαρία και ο σύζυγός της, Δημήτρης Κάρτας, που με το ζόρι καλύπτουν τις ανάγκες σε φάρμακα που πρέπει να παίρνουν με τη σύνταξή τους, θα πρέπει να πληρώσουν και τον ειδικό έκτακτο φόρο για τα ακίνητα. Για ένα σπίτι που κάηκε στις φωτιές και που ξαναφτιάχθηκε από τις προσφορές, το κράτος ζητεί 266 ευρώ ως φόρο.

«Δεν φτάνει που μας έκαψαν ζωντανούς, τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα! Οι πολιτικοί πλέον μετατράπηκαν σε θηρία, έγιναν πολλοί σκληροί» δηλώνει ο γιός της οικογένειας, κος Σπήλιος Κάρτας.

Η σύνταξή του δεν ξεπερνά τα 380 ευρώ, από τα οποία θα πρέπει να πληρώσει τα 266 και με τα υπόλοιπα 100 θα πρέπει, κατά το κράτος, να φροντίσει να ζήσει!

Τώρα, το αν μπορεί να ζήσει δεν ενδιαφέρει, από ό,τι φαίνεται, τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, που παίρνει αποφάσεις χωρίς να εξετάζει τις πραγματικές καταστάσεις αλλά μόνο τους αριθμούς! Και εις ανώτερα!

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο γιος της οικογένειας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης