Κλήση να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη έλαβε αιφνιδιαστικά απόψε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αγγέλου έχει ήδη μεταβεί στο Κοινοβούλιο.

«Μαύρο» χρήμα στην Προανακριτική

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδελφού του, Αναστάσιου, της κόρης του και των πωλητών του επίμαχου διαμερίσματος, μετά από απόφαση της Προανακριτικής, αναφέρουν πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου  Εμπορικής Ναυτιλίας, Ανδρέας Βαρδουλάκης, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, φέρεται να είπε στην Επιτροπή ότι στις 19 Ιουλίου 2005 έκανε ανάληψη από το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης στη Βουλή, για λογαριασμό  του πρώην υπουργού, το ποσό των 210.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά μαζί με 15.000 ευρώ επιπλέον δόθηκαν για την αγορά της κατοικίας στο Νέο Ψυχικό της θυγατέρας του πρώην υπουργού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν τον εξής διάλογο, ο οποίος, αν ισχύει, γεννά εύλογη απορία για το αν έχει διαπραχθεί και φοροδιαφυγή:

– Βουλευτής: «Μα καλά, ο κύριος Παυλίδης ισχυρίζεται ότι έδωσε 150.000 ευρώ για το σπίτι και όχι 225.000 ευρώ που δείχνει η ανάληψη;».

– Ανδρέας Βαρδουλάκης (στενός συνεργάτης του υπουργού): «Μα δεν ξέρετε ότι υπάρχουν και “μαύρα”, το επιπλέον τίμημα που δε δηλώνεται;».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντικειμενική αξία του διαμερίσματος ενδεχομένως να άγγιζε τις 335.000 ευρώ. Δηλαδή, 100.000 ευρώ περισσότερα από εκείνα που είχε εκταμιεύσει ο αδελφός του κ. Παυλίδη.

Επιτροπή αξιολόγησης άγονων γραμμών 

Όπως έχει καταγγείλει ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης, ο κ. Βαρδουλάκης δεν είχε το δικαίωμα να συμμετάσχει στις Επιτροπές αξιολόγησης των άγονων γραμμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρδουλάκης ερωτήθηκε από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για αυτή τη δραστηριότητά του.

– Ερώτηση: «Πώς έτυχε να είστε στην Επιτροπή αυτή της αξιολόγησης των διαγωνισμών;»

– Απάντηση: «Δεν είχε πολλούς υπαλλήλους το υπουργείο Αιγαίου.»

– Ερώτηση: «Και έτυχε να είστε μόνο σε αυτόν τον επίμαχο διαγωνισμό;»

– Απάντηση: (σιωπή…) 

Βέβαια, ο μάρτυρας φέρεται να έκανε και κάποιες καταγγελίες για τον πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση. «Ο εφοπλιστής κ. Μανούσης με είχε πλησιάσει στο υπουργείο Αιγαίου και με είχε απειλήσει πως θα μας τινάξει όλους στον αέρα, αν δεν κάνουμε αυτά που μας ζητούσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα κληθούν ως μάρτυρες οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Βουλγαράκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Αργυρής Καρράς, που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

(Πρώτη καταχώρηση 10 Απριλίου 2009 18:35)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης