Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που κατακαίνε την Οκλαχόμα και το Τέξας και τον καταστροφικό τυφώνα που «χτύπησε» τη γειτονική πολιτεία του Αρκάνσας στις ΗΠΑ.

Μεγάλες κατοικημένες περιοχές εκκενώθηκαν και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν όσα από τα υπάρχοντά τους μπορούν, από τις μεγάλες πυρκαγιές που καταστρέφουν οτιδήποτε βρεθεί στο «πέρασμά» τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυρκαγιές σε Οκλαχόμα και Τέξας έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν την Πέμπτη και έχουν ήδη προκαλέσει το κλείσιμο ενός κεντρικού αυτοκινητόδρομου στην Οκλαχόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, ισχυρός τυφώνας που «χτύπησε» τη γειτονική πολιτεία Αρκάνσας προκάλεσε το θάνατο τριών και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 22 ανθρώπων, με τις τοπικές Αρχές να ανησυχούν για περισσότερα θύματα.

Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και «σήκωσαν» στέγες σπιτιών.

Οι μετεωρολόγοι στις ΗΠΑ είπαν ότι ο τυφώνας στο Αρκάνσας και οι δυνατοί άνεμοι στις πυρκαγιές της Οκλαχόμα είναι το αποτέλεσμα ενός συστήματος καταιγίδων που έχουν προκαλέσει τη διακοπή ηλεκτροδότησης και άλλες καταστροφές σε πολλές περιοχές των νότιων και κεντροδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ.

(Πρώτη καταχώρηση: 10 Απριλίου 2009, 17:06)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης