Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε Avant Premiere τη θεατρική παράσταση «Μάθημα… το άλλο μάθημα» δίνει στους ακροατές της το ραδιόφωνο της zougla.gr και η εκπομπή «Η Bill και οι άλλοι».

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός, τηλ.: 6977 384515 ) την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, ωστόσο οι ακροατές του zougla radio θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν πρώτοι σε Avant Premiere αύριο Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, στις 19:15 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να διεκδικήσετε 30 διπλές προσκλήσεις, στέλνετε e-mail στο bilali@zougla.gr , γράφοντας τη λέξη «πρεμιέρα» και το ονοματεπώνυμό σας. Οι 30 πρώτοι που θα στείλουν e-mail, θα ανακοινωθούν στις 15:30, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Η Bill και οι άλλοι».

Η θεατρική ομάδα «Η Πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο», ύστερα από δύο χρόνια απουσίας, επιστρέφει στη σκηνή με μια παράσταση-πρόκληση για την εποχή μας.

Με αφορμή το «Μάθημα» του Ιονέσκο, παρουσιάζει στη νέα αίθουσα του θεάτρου Παραμυθίας, μια αίθουσα που δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό, το «Μάθημα…το άλλο μάθημα» ή «Ο κανένας», μια πειραματική παράσταση με δύο τίτλους. Μια πρόβα με τη μορφή ολοκληρωμένης παράστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο εστιάζει στην εξελικτική διαδικασία έρευνας-πρόβας-παράστασης, τριών ηθοποιών ερευνητών του θεάτρου αλλά και της ζωής συγχρόνως.

Έτσι, όπως στο πρωτότυπο έργο ο ηλικιωμένος καθηγητής οδηγεί σταδιακά μια ιδιόρρυθμη μαθήτριά του στην πλήρη υποταγή, στο «Μάθημα…το άλλο μάθημα» η υποταγή του «μαθητή» επιτυγχάνεται από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην εποχή μας. Τα πάντα βρίσκονται εκεί, στη θεατρική σκηνή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το κείμενο της παράστασης, βασισμένο στο «Μάθημα» του Ιονέσκο και εμπλουτισμένο με κείμενα του Αριστοτέλη και του Ομήρου, πολιτικούς λόγους του Ομπάμα, του Χίτλερ, του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, του Μπιν Λάντεν αλλά και σε επιπλέον πηγές της σύγχρονης ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γίνεται εργαλείο για τους τρεις ηθοποιούς.

Εργαλείο που τους βοηθά να υπογραμμίσουν στον θεατή τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα υποτάσσει τα παιδιά- μαθητές του…

Από 20 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή και Τετάρτη, έως τις 15 Ιανουαρίου, στις 19:45 και 19:30 αντίστοιχα.

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης