Συγκρούσεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς η τοπική αστυνομία εισβάλλει σε διάφορες παραγκουπόλεις, σε μια προσπάθεια να ελέγχει τη δράση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Αποτέλεσμα αυτών των μαζικών συγκρούσεων ήταν δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ έγιναν και 11 συλλήψεις. Σύμφωνα με τις Αρχές, κακοποιοί επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, ενώ το κύμα βίας φέρεται να ενορχήστρωσαν φυλακισμένα μέλη συμμοριών. Τα επεισόδια κατά κάποιον τρόπο αποτελούν μια σοβαρή δοκιμασία για τις Αρχές της πόλης, εν όψει των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014 και των Ολυμπιακών αγώνων του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, δύο ύποπτοι φερόμενοι ως μέλη συμμορίας σκοτώθηκαν, ενώ 11 συνελήφθησαν την Τρίτη στις επιχειρήσεις σε 20 φαβέλες, στις οποίες έλαβαν μέρος εκατοντάδες άνδρες με την υποστήριξη ελικοπτέρων και τεθωρακισμένων.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα που προσπαθούσαν να πυρπολήσουν αυτοκίνητα στη συνοικία Κοπακαμπάνα. Να σημειωθεί πως το κύμα βίας άρχισε την Κυριακή, με επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και πυρπολήσεις οχημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, που κακοποιοί ακινητοποιούσαν και ανάγκαζαν τους οδηγούς τους να εγκαταλείψουν. Εν τω μεταξύ, η δράση των συμμοριών έχει επεκταθεί από τις φαβέλες ακόμα και στα πιο ακριβά προάστια του Ρίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης