Σε θρίλερ εξελίχθηκε η απολογία του σκληρού ποινικού Αλκέτ Ριζάι αλλά η κατάθεση της συντρόφου του και συγκατηγορούμενής του για την απόδραση από τον Κορυδαλλό, Ασπασίας Μητροπία, σε δυο κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής που διερευνούν τυχόν διασύνδεση του κακοποιού με οργανώσεις ένοπλης βίας μετά από τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον του εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κ. Ιωάννη Αγγελή.

Από νωρίς το πρωί άνδρες της υπηρεσίας εξέταζαν τον Ριζάι στο Αρχιφυλακείο του Κορυδαλλού στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας την οποία διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση της συντρόφου του Ασπασίας Μητροπία σε άλλο κλιμάκιο της Υπηρεσίας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού αλλά και η χθεσινή «επίσκεψη» ανδρών της Αντιτρομοκρατικής στο κελί του Ριζάι η οποία και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ποινικού ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία του συνηγόρου του, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του ο Ριζάι αναφέρθηκε εκτενώς στην «απειλή» που εκτόξευσε στον κ. Αγγελή όταν κατά την εκφώνηση της απόφασης του πέταξε ένα χαρτομάντιλο και του φώναξε «εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών. Θα δεις».

«Οφείλεται στην έκρηξη της στιγμής»

Σύμφωνα με όσα ισχυρίσθηκε το περιστατικό ήταν «τυχαίο» αποδίδοντάς το στην ένταση της στιγμής και στη συναισθηματική φόρτιση που είχε εξαιτίας της καταδίκης της συντρόφου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα έγιναν εξαιτίας του εκνευρισμού μου. Δεν έχω και δεν επιθυμώ να έχω καμία σχέση με τη «Σέχτα Επαναστατών» αλλά και με καμία άλλη Οργάνωση», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι τα λόγια του δεν είχαν ως αποδέκτη τον κ. Αγγελή αλλά τον ευρύτερο θεσμό της Δικαιοσύνης.

«Εκείνο που διερωτήθηκα είναι τι χρειάζονται τα Δικαστήρια για να βγάζουν δίκαιες αποφάσεις; Καμιά “Σέχτα”; Ας μην ξεχνάμε ότι η “Σούλα” καταδικάστηκε ως συνεργός στην απόδρασή μου παρά το γεγονός ότι κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν την αναγνώρισε ως την περιβόητη “Αλεξάνδροβα”», επεσήμανε.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ως μάρτυρας κατέθεσε και η Ασπασία Μητροπία η οποία –κατά πληροφορίες- δεν συνεισέφερε πολλά στην έρευνα.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι με αναφορά του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Γιάννη Σακελάκο, αλλά και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, ο κ. Αγγελής ζητούσε την προστασία της οικογένειάς του καθώς επεσήμανε ότι θεωρούσε «αξιόπιστες τις απειλές Ριζάι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης