Ο Ολυμπιακός θα είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 2 Μαΐου. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Αρκαδία… σφράγισαν το εισιτήριό τους για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Τρίπολης άνοιξε το σκορ στο 39’ με τον Τσέζαρεκ, αλλά ο Ντουντού στο 47’ και ο Ντιόγο στον 62’ χάρισαν τη νίκη-πρόκριση στους Πειραιώτες, οι οποίοι θα φτάσουν μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια και 36η στην ιστορία του, έχοντας πανηγυρίσει τον τίτλο 23 φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα της Αρκαδίας ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος και κυνήγησε το γκολ, που θα την έφερνε σε τροχιά πρόκρισης. Στο 13’ ο Αστέρας στάθηκε άτυχος, αφού έχασε τον Οράσιο Καρντόσο, ο οποίος υπέστη τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Εστέβες. Δύο λεπτά πριν οι Τριπολιτσιώτες επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο Φλάβιο δεν κατάφερε να νικήσει με σουτ τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 26’ ο Εστέβες λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αφού πλάσαρε τον Νικοπολίδη, αλλά ο Άντζας με προβολή τον ανέκοψε. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 39’, όταν ο Τσέζαρεκ μετά από σέντρα του Φλάβιο, βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και άρχισε να πιέζει την εστία του Αμπάρη. Στο 42’ ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ελίχθηκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των Αρκάδων. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Αργεντινός ακραίος έκανε τη σέντρα και ο Τοροσίδης με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Η ισοφάριση για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήρθε στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Σε μια φάση διαρκείας ο Λέτο έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε το σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία στην πλάτη του Ντουντού και κατάληξε στα δίχτυα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 62ο λεπτό. Ο Γκαλέτι από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Ντιόγο από κοντά πέτυχε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά στο 86’ οι Φιλομένο και Καούνος δεν κατάφεραν σε φάση διαρκείας στα καρέ των «ερυθρόλευκων» να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Κίτρινες κάρτες: Τοροσίδης – Ζαϊρί, Μπαστία, Λαζαρίδης, Φλάβιο, Μιλάνο

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (82΄ Γκαλίτσιος), Πάντος, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι (82΄ Γ. Παπαδόπουλος), Πατσατζόγλου (46΄ Όσκαρ), Ντιόγκο, Μπελούτσι, Λέτο.

Αστέρας Τρίπολης (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Αργυρόπουλος (74΄ Μιλάνο), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Φλάβιο, Μπαστία, Καρντόσο (13΄ λ. τρ. Εστέβες), Ζαϊρί, Τσέζαρεκ (80΄ Καούνος), Φιλομένο.

(Πρώτη καταχώρηση: 9 Απριλίου, 20:01)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης