Τα πλαστά τιμολόγια που φέρονται ότι εξέδιδαν για έργα τα οποία δεν είχαν γίνει στο γήπεδο του «Πανιώνιου» προκαλώντας ζημία στο δήμο Ν. Σμύρνης που ήταν ο βασικός μέτοχος της ΠΑΕ 1.590.556 ευρώ, την περίοδο 1995 έως 2000, έφεραν σήμερα στο εδώλιο 10 άτομα.

Ανάμεσά τους, δύο πρώην δήμαρχοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι στη Ν. Σμύρνη και ένας πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για απάτη, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου είναι οι:

  • Γιώργος Κουτελάκης (πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης και γενικός διευθυντής του Πανιωνίου μέχρι το 1998 ενώ σήμερα είναι πρώτος σε σταυρούς ελεγμένος δημοτικός σύμβουλος).
  • Γιώργος Σιότροπος (πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρόεδρος ΠΑΕ για ένα χρόνο).
  • Αχιλλέας Μπέος (πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου και σήμερα του Ολυμπιακού Βόλου)
  • Μαρίνα Ιακωβάκη (πρώην αντιδήμαρχος της Νέας Σμύρνης και πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΕενώ σήμερα είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος).
  • Βαρβάρα Κορκοβίλη (δημοτική υπάλληλος και πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος)
  • Κίμων Μαγκριώτης (πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος)
  • Λουκάς Σιότροπος (πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης, ανιψιός του πρώην δημάρχου και πρώην πρόεδρος ΠΑΕ)
  • Γεώργιος Πώποτας (πρώην αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, πρώην αθλητικός δικαστής)
  • Παναγιώτης Κρυπωτός (πρωην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης και πρώην δήμαρχος Μολάων Λακωνίας)
  • Ελευθέριος Γενεράλης (πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και πρώην ταμίας ΠΑΕ).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τις 12 Μαρτίου 1995 έως και τις 28 Ιουλίου 2000, οι εμπλεκόμενοι ως μέλη του Δ.Σ της ΠΑΕ, στην οποία βασικός μέτοχος κατά 80%ήταν ο Δήμος Ν. Σμύρνης κατήρτισαν πλαστά εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, τα οποία είχαν εκδοθεί από εταιρείες «φαντάσματα». Οι περισσότερες μάλιστα απ’ αυτές είχαν κάνει μόνο έναρξη εργασιών και δεν είχαν παρουσιάσει καμία άλλη δραστηριότητα, ούτε υπήρχε καν κάποιο άτομο στη δηλωθείσα διεύθυνσή τους. Τα τιμολόγια αφορούσαν διάφορες εργασίες και -υλικά (όπως ανακατασκευή δαπέδου αποδυτηρίων, βάψιμο εξέδρας με ειδικό χρώμα, ενίσχυση κιγκλιδωμάτων, βάψιμο στα αποδυτήρια, τα γραφεία, τις τουαλέτες, το γυμναστήριο του σταδίου, αγορά χλοοτάπητα) συνολικού τιμήματος 575.722 εκατομμυρίων δραχμών , οι οποίες ουδέποτε έγιναν.

Πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο κατέθεσε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης που διενήργησε τον έλεγχο ο οποίος τόνισε ότι τα περισσότερα τιμολόγια εκδίδονταν στις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που συμπίπτει με τα λήξη της αγωνιστικής περιόδου και το κλείσιμο του ισολογισμού της ΠΑΕ. Όπως μάλιστα είπε, οι εταιρείες δεν είχαν καμία φορολογική δραστηριότητα ενώ σε μία απ’ αυτές ο εκδότης του τιμολογίου ήταν από το Βόλο και είχε… πεθάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντως με την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, τα ποσά που εκταμιεύονταν αφορούσαν στην πραγματικότητα τα διπλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών καθώς υπήρχαν παράλληλα και ιδιωτικά συμφωνητικά με μεγαλύτερα ποσά τα οποία κατέβαλλε η ΠΑΕ. Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι, τα χρήματα πήγαιναν για ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές προς το Δημόσιο αφού μετά το διακανονισμό που είχε κάνει ο Πανιώνιος με την Εφορία υποχρεούτο να καταβάλει 160 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο. Ο μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε πως η ΠΑΕ Πανιώνιος ως Ανώνυμη Εταιρεία τελικά βγήκε ωφελημένη δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα αν οι εγγραφές στα βιβλία της ΠΑΕ ήταν εικονικές ή πραγματικές.

Υπεράσπιση: «Μπορεί οι εγγραφές στα βιβλία να ήταν εικονικές και τα χρήματα να πήγαιναν σε άλλους σκοπούς;».

Μάρτυρας: «Μπορεί, εμείς όμως πάμε με ότι έγραφαν τα επίσημα βιβλία. Εμείς δεν ακούσαμε να τα έβαλε στην τσέπη κάποιος τα χρήματα». Η δίκη θα συνεχιστεί

Διαβάστε επίσης:
Αθώοι οι Λ. και Γ. Σιότροπος για την ΑΜΚ στην ΠΑΕ Πανιώνιος, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Μαΐου 2010, 17:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης