Μέσα από τα χαλάσματα, που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία, η ελπίδα έκανε την εμφάνισή της στα πρόσωπα των ανθρώπων που διασώθηκαν.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι μία 98χρονη Ιταλίδα, η οποία έμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του σπιτιού της για 30 ώρες. Ωστόσο, φαίνεται ότι είχε κάποιο χώρο να κινηθεί αφού, όπως είπε στους διασώστες, για να περάσει την ώρα της… έκανε βελονάκι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δάκρυα χαράς έφερε στα μάτια η διάσωση μιας 20χρονης κοπέλας από την κατεστραμμένη φοιτητική εστία της Λ’Άκουιλα, 42 ώρες μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

Η Ελεονόρα Καλεζίνι βρέθηκε από τα συνεργεία διάσωσης με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκυλιών και ειδικό τεχνικό εξοπλισμό. Οι διασώστες είπαν ότι κατάφερε να μείνει ζωντανή επειδή το μπετόν μαζί με κομμάτια τοίχου δημιούργησαν ένα προστατευτικό περίβλημα που την προφύλασσε από τους μετασεισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες της λέξεις, όταν βγήκε ξανά στο φως, ήταν «μπορώ να έχω λίγο νερό;» και «πού είναι οι γονείς μου;».

Δυστυχώς, η Ελεονόρα ήταν και η τελευταία επιζήσασα από τον φονικό σεισμό, αφού έκτοτε οι διασώστες ανασύρουν μόνο νεκρούς, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους 270, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα φτάσουν και τους 400.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης