(9/4 – 15/4)

Το χάρισμα της Σεραφίν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχές του 20ου αιώνα, σε μια επαρχιακή περιοχή λίγο έξω από το Παρίσι, μία οικιακή βοηθός ανακαλύπτει, δουλεύει και ξεδιπλώνει το κρυφό της πάθος. Η τυχαία αποκάλυψη την φέρνει σε επαφή με έναν Γερμανό συλλέκτη, που στήνει μια έκθεση για χάρη της. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όμως, ξεσπά και ανατρέπει για τα καλά τις ισορροπίες. Βιογραφικό ιστορικό δράμα, που σάρωσε στα βραβεία Σεζάρ σε επτά κατηγορίες, ανάμεσά τους αυτό της καλύτερης ταινίας, γυναικείου ρόλου και σεναρίου.

Πάντα μόνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη μία ιστορία σχεδόν περιζήτητου εργένη που γνωρίζει μία γυναίκα με σκοπό την «τακτοποίηση»; Όχι ακριβώς. Με κεντρικό άξονα την μοναξιά του επιτυχημένου πρωταγωνιστή και τον έρωτα που δεν γνωρίζει παραδοχή, τα υλικά αυτού του τουρκικού φιλμ που λοξοκοιτάζει προς την δραματοποίηση τυχαίνει να συνδυάζονται αρμονικά, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία στην γείτονα χώρα. Εδώ;

Ψωνίζω, άρα υπάρχω

Από το «σκέφτομαι, άρα υπάρχω» του Ντεκάρτ στο «ψωνίζω, άρα υπάρχω» της αμερικανικής ταινίας που μοιάζει να βρίσκεται μεταξύ ενός διπλού επεισοδίου του Sex and the city και του ο «Διάβολος φοράει Prada». Η αθεράπευτα εθισμένη με τα ψώνια νεαρή πρωταγωνίστρια πιάνει δουλειά σε μεγάλο οικονομικό περιοδικό, ερωτεύεται, πετυχαίνει επαγγελματικά, όμως τα χρέη από τα ακριβά φορέματα την κυνηγούν ακόμη. Κινηματογραφική μεταφορά του best seller της Σόφι Κινσέλα.

Πίστευε… και γέλα

 

Ο Μπιλ Μάερ, από το σανίδι του stand up comedian, που τρίζει, πέρασε στα τηλεοπτικά πλατό για την χιουμοριστική πολιτική εκπομπή Politically incorrect. Και τώρα σε ένα ελαφρώς λαϊκίστικο ντοκιμαντέρ θέτει ερωτήσεις, αναζητώντας λογικές απαντήσεις που προκαλούν γέλιο. Από τον σκηνοθέτη του Μπόρατ.

Fanboys

Εν έτει 1998, η ασθένεια ενός φανατικού του Star Wars στέλνει τους υπόλοιπους της παρέας σε ένα ταξίδι αστραπή από το Οχάιο στην Καλιφόρνια και το ράντζο του σκηνοθέτη της επικής παραγωγής Τζορτζ Λούκας. Ο στόχος; Να αποκτήσουν μία κόπια της νέας ταινίας του Πολέμου των Άστρων για να την παρακολουθήσουν πριν την επίσημη έξοδό της στους κινηματογράφους. Γεμάτο εσωτερικά αστεία, που μάλλον θα καταλαβαίνουν μόνο οι φανατικοί της φανταστικής «αστροπεριπέτειας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης