Την ήπια αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΝΑΤΟ, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής της συμμαχίας στη Λισαβόνα, για τη συμμετοχή της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να λυθεί το Κυπριακό και ζήτησε από όσους μπορούν να βοηθήσουν για να λυθεί το θέμα, να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, όπως επιθυμεί και ο κ. Χριστόφιας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε, επίσης, να αφεθούν οι Κύπριοι, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, να συνεννοηθούν για το μέλλον του νησιού και η λύση που θα δοθεί να είναι πρότυπο συμβίωσης διεθνώς.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου ο Γ. Παπανδρέου είχε σύντομη συνομιλία και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του είπε ότι και οι δύο ανέλαβαν τα ηνία των χωρών τους σε πολύ δύσκολες περιόδους και ότι προσπαθούν και οι δύο πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης