Λίγα λόγια για τους πρωταγωνιστές του ελληνικού Supercross… τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν, γι’ αυτό μάθετε τα ονόματα των οδηγών που θα μονομαχήσουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Π. ΚΟΥΖΗΣ

Ο πολυπρωταθλητής Ελλάδος έχει διακριθεί τέσσερις συνεχόμενες φορές ως ο καλύτερος Έλληνας αναβάτης Supercross στο ΣΕΦ και θέλει να επαναλάβει αυτό τον θρίαμβο και για το 2010. Ο νεαρός Παναγιώτης από την αρχή της καριέρας του απαριθμεί δύο τίτλους στην κατηγορία mini 80cc, δύο στην κατηγορία junior 85cc, δύο πρωταθλήματα στην κατηγορία ΜΧ2 (2006,2007) και τρία πρωταθλήματα στην κατηγορία ΜΧ1 (2008,2009,2010). Έχει λάβει μέρος σε τέσσερα Motocross των Εθνών (Γαλλία, Αγγλία, Αμερική και Ιταλία) και τερμάτισε στη δεκάδα στον αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ΜΧ3 στη Μεγαλόπολη.

Μ.ΣΚΥΒΑΛΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μανώλης από τον Α. Νικόλαο Κρήτης ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 1999 στην κατηγορία ΜΧ3 και από το 2005, οπότε και ανέβηκε στην ΜΧ1 έχει εξελιχθεί σε οδηγό της κορυφαίας τριάδας. Για το 2010 τερμάτισε δεύτερος στην ΜΧ1 στο πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ και η εμπειρία τον έχει οδηγήσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του πανελλήνιου πρωταθλήματος ΟΜΕ.

Π. ΠΑΠΙΛΑΣ

Ο πιτσιρικάς από τη Χαλκίδα ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία στις κατηγορίες mini και junior ανέβηκε πέρυσι στην κατηγορία ΜΧ2, όπου και τερμάτισε έβδομος. Για το 2010 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ΑΜΟΤΟΕ και βρίσκεται τέταρτος στη βαθμολογία της ΜΧ2 του πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Σ. ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ

Ο νεαρός ΒΜΧer, ύστερα από αποχή ενός έτους, λόγω σοβαρού τραυματισμού, επέστρεψε στους αγώνες φέτος και με εργοστασιακή υποστήριξη φλερτάρει την κορυφή σε όποιο αγώνα κι αν συμμετέχει. Ο Στέλιος έχει κερδίσει αγώνες στην κατηγορία ΜΧ2 στο παρελθόν, έχει υπάρξει μέλος της εθνικής ομάδας στο Motocross των Εθνών στο Ερνέ της Γαλλίας κι έχει κερδίσει πολλούς περιφερειακούς αγώνες στο Βέλγιο. Τα άλματα και οι πίστες supercross είναι κάτι στο οποίο έχει έφεση και το έχει αποδείξει στο παρελθόν και φετινός του στόχος είναι να εκθρονίσει τον πρωταθλητή Π. Κουζή.

Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γόνος παλιού αγωνιζόμενου, ο Μιχάλης είχε πάντα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο πανελλήνιο motocross, όμως ατυχίες και τραυματισμοί τού έχουν στερήσει τη χαρά ενός πρωταθλήματος. Ολοκληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία, είναι πλέον αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το ραντεβού του με την κορυφή.

Δ. ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ

Ο μικρός από τη Ζαχάρω Ηλείας είναι από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στις κατηγορίες mini και junior και για το 2010 με εργοστασιακή υποστήριξη έχει φτάσει να φλερτάρει με τη νίκη στην ΜΧ2 σε πολλές περιπτώσεις. Είναι τρίτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και το μέλλον τού ανήκει.

Θ. ΖΕΡΒΟΣ

Γιος παλιού αγωνιζόμενου, ο Θοδωρής είναι πλέον έμπειρος βετεράνος με πολλές συμμετοχές σε αγώνες του εξωτερικού κι εγχώριες διακρίσεις (δεύτερος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα scramble 2008, τρίτος στο Κύπελλο Ελλάδος 2006 ). Για το 2010, τερμάτισε 19ος στον αγώνα του παγκοσμίου ΜΧ3 στη Μεγαλόπολη και βρίσκεται βαθμολογικά μία ανάσα από την 5η θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross.

C. SIEBLER

Ο 26χρονος Αμερικανός θεωρείται πλέον σπεσιαλίστας του SX, καθώς συχνά φλερτάρει με την κορυφαία δεκάδα του ΑΜΑ supercross και είναι μόνιμος θαμώνας των τελικών στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου. Νικητής στη Στουτγάρδη και το Chemnitz το 2009 και δεύτερος στο Γερμανικό ADAC SX Cup ‘09/’10, ο Cole έχει ξεπεράσει τον περσινό τραυματισμό του στο γόνατο και είναι αποφασισμένος να φύγει από την Αθήνα νικητής.

Β. SELARDS

Ο Selards ανήκει στο πάνθεο των Αμερικάνων αθλητών. Ο διάσημος βετεράνος από το Ohio έχει τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα motocross 125cc των Η. Πολιτειών το 1999, δεύτερος στο πρωτάθλημα AMA supercross στα 125cc East, έχει στεφθεί Prince of Bercy SX το 2001, τρίτος στο πρωτάθλημα arenacross το 2008, δεύτερος το 2006 και το 2009 και αποτελεί το φαβορί για τον τίτλο του King of Athens international SX 2010.

D. SEDLAKO Daniel είναι από τους πιο πολυταξιδευμένους οδηγούς. Έχει αγωνιστεί και διακριθεί στη Γερμανία, στην Ολλανδία, τον Καναδά, το Ντουμπάι, ακόμα και στον Ά. Δομίνικο. Ανήκει στην ελίτ των αθλητών του παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ3 και έρχεται στην Αθήνα διψασμένος για διάκριση.

Δυστυχώς, λόγω τραυματισμών, στο πολυαναμενόμενο event δεν θα αγωνιστούν ο Χ. Φωτόπουλος κι ο Δ. Βαγγελάκος, που είχαν ατυχίες κατά την ιδιαίτερη προετοιμασία που απαιτείται για supercross.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης