Ο Ρώσος έμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ, την έκδοση του οποίου στις Η.Π.Α. ενέκρινε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, μεταφέρθηκε ήδη στην υπηρεσία μετανάστευσης της Μπανγκόκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είδε φάλαγγα αυτοκινήτων να αναχωρεί από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνταν, ενώ ο διευθυντής των φυλακών επιβεβαίωσε ότι ο κρατούμενος δεν βρίσκεται πλέον εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναχώρησε από την Ταϊλάνδη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα δικασθεί, με ειδικά ναυλωμένο από τις Η.Π.Α. αεροπλάνο.

Ο 43χρονος, πρώην αξιωματούχος της σοβιετικής πολεμικής αεροπορίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες στις Η.Π.Α. για εμπόριο όπλων από τη δεκαετία του 1990 σε δικτατορικά καθεστώτα και σε εμπόλεμες περιοχές στην Αφρική, τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Ο Μπουτ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την έκδοσή του από τον Μάρτιο του 2008, όταν και συνελήφθη στην Μπανγκόγκ μετά από παγίδα που του έστησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεσή του είχε προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης