Η Ιρλανδία δεν αποκλείει την πιθανότητα προσφυγής στην Ευρώπη για βοήθεια, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, αλλά επισήμως τουλάχιστον δεν γίνονται – επί του παρόντος- συζητήσεις για χρηματοδότηση από την Ε.Ε..

«Τα πράγματα εξελίσσονται μέρα με τη μέρα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ντέρμοτ Άχερν, στην κρατική τηλεόραση, σε σχετική ερώτηση για το αν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το Δουβλίνο δεν θα ζητήσει βοήθεια από τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές της Ε.Ε. ανέφεραν τα τελευταία δύο 24ωρα ότι ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές για πιθανή διάσωση της Ιρλανδίας, υποστηρίζοντας ότι, με το κόστος δανεισμού να έχει αυξηθεί σημαντικά, είναι απίθανο να μπορέσει να αντέξει η χώρα χωρίς βοήθεια από τις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ιρλανδία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για να αποφευχθεί ένα σενάριο ανάλογο του ελληνικού, όπου τα δημοσιονομικά προβλήματα μίας χώρας απείλησαν να βυθίσουν σε κρίση το σύνολο της Ευρωζώνης. 

Η Ιρλανδία αναμένεται ότι θα γίνει η δεύτερη χώρα της Ευρωζώνης, μετά την Ελλάδα, που θα υπαχθεί σε μηχανισμό στήριξης της οικονομίας της, αλλά ένα άλλο στέλεχος της ιρλανδικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι η Ιρλανδία δεν είναι όπως η Ελλάδα και έχει εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζεται έως τα μέσα του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης