«Έφυγε» σε ηλικία 63 ετών από πνευμονικό οίδημα και έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο Έλληνας πρόεδρος του αμερικανικού πανεπιστημίου του Drexel στη Φιλαδέλφεια, Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Ο δρ. Παπαδάκης διετέλεσε πρόεδρος του πανεπιστημίου επί 14 συναπτά έτη. Από το 1995, όταν και ανέλαβε την προεδρία παρουσιάστηκε τεράστια αύξηση του αριθμού των ελληνικής καταγωγής διδασκόντων και φοιτητών ενώ, επί των ημερών του το Drexel University σκαρφάλωσε στην 89η θέση μεταξύ 3,5 χιλιάδων αμερικανικών πανεπιστημίων τη στιγμή που το 1995 βρισκόταν μόλις στην 175η.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης είχε καθιερώσει ειδικό πρόγραμμα υποτροφιών, ενώ κάθε χρόνο διοργάνωνε εκδηλώσεις για τον ελληνικό πολιτισμό.

Την βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ομογένειας για την απώλεια του δρ. Παπαδάκη εξέφρασε με μήνυμά του ο συντονιστής του ΣΑΕ στις ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος.

«Αγαπητός σε όλους, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην ομογένεια. Ο εκλιπών υπήρξε λαμπρή προσωπικότητα και στάθηκε παράδειγμα δημιουργικότητας και έμπνευσης. Υπήρξε πρωτοπόρος στην ηγεσία και διοίκηση του πανεπιστημίου Drexel καθώς συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση και ανάπτυξή του, ενώ υπηρέτησε με πάθος τα ελληνικά ιδεώδη και την Ελληνική παιδεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θλίψη μας για την απώλειά του ας μετουσιωθεί σε αγώνα και εντατικοποίηση των προσπαθειών μας για την ενίσχυση του Ελληνισμού και της παιδείας, που ο ίδιος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια. Η βιογραφία του είναι μία παρακαταθήκη για τον Ελληνισμό και πηγή έμπνευσης για τους νεότερους. Αιωνία του η μνήμη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης