Ελάχιστοι είναι οι γονείς που έχουν μαζί τα παιδιά τους την ώρα που μαγειρεύουν. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι θα κάνουν φασαρία και απλά θα λερώσουν όλη την κουζίνα. Ήρθε ο καιρός να μάθετε λοιπόν ότι η μαγειρική είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δώσετε πάρα πολλά ερεθίσματα στα παιδιά σας,

βοηθώντας τα να εξασκήσουν την λεπτή κινητικότητα (ζύμωμα, ανακάτεμα), την μαθηματική αντίληψη (ένα αυγό, πολλά αυγά, σειρά των υλικών), την αίσθηση του χρόνου (πόση ώρα θα το αφήσουμε στο φούρνο?), την όσφρηση (μυρίσες την κανέλλα?) , την αφή (κολλάει το ζυμάρι?) αλλά και την όραση .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί σας (απο 4 ετών π.χ.) τόσο περισσότερο μπορείτε να δίνετε έμφαση και στις ποσότητες που χρησιμοποιείτε:

Παροτρύνετέ το να προσέξει:

-τον δείκτη της ζυγαριάς που δείχνει περισσότερο ή λιγότερο – ζητήστε του να σας πει ποτε θα φτάσει ο δείκτης στον αριθμό 3 (για παράδειγμα 300 γρ.)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-την μια κούπα με το λάδι που γεμίζετε όχι έως την κορυφή αλλά λίγο πιο κάτω (μισό, ή ένα τέταρτο)

-τις 2 έως 3 γεμάτες κούπες αλεύρι που θα χρειαστείτε

Θυμηθείτε ότι όσον αφορά τις μαθηματικές έννοιες, αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο να μεταδώσετε, είναι οι αναλογίες των υλικών και ότι οι αριθμοί μας βοηθούν να ελέγχουμε και να μετράμε – σε πόση αναλογία (πολύ ή λίγο) θα χρησιμοποιήσουμε ποιά υλικά – για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας.

Πηγή: parents.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης