Στο «πόλεμο» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό μπήκε και η ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σταύρος Αδαμίδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novaspor FM» εξαπέλυσε επίθεση στους «αιώνιους» αντίπαλους και κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Νικόλα Πατέρα αν έχουν στοιχεία για τυχόν «βρώμικα» πρωταθλήματα να τα καταθέσουν στον εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «…όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, είναι τρανό παράδειγμα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό διάλυση».

Αναλυτικά, ο κ. Αδαμίδης ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χαρακτηρισμοί όπως λαγοί και συνεταιράκια του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, ακούγονται ως ανέκδοτο και τους επιστρέφω και στις δύο ομάδες. Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, κάλεσα τον κ. Μαρινάκη να βελτιωθεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του πιο αμερόληπτα. Και επειδή εμείς οι ΑΕΚτζήδες είμαστε ακριβοδίκαιοι και τίμιοι, αναγνωρίσαμε ορισμένα θέματα τα οποία χειρίστηκε σωστά ο κ. Μαρινάκης.

Με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η κριτική που ασκείται προς την ΑΕΚ από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο κ. Μαρινάκης παρευρέθη στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και δεν είχε καμία δουλειά στα αποδυτήρια των διαιτητών και δεν ήταν η ώρα να κατακρίνει λάθη διαιτητών.

Θέλω να διευκρινίσω κάτι και να καταστήσω σαφές ότι η ΑΕΚ έχει πλέον διοίκηση που και την γνώμη της θα λέει και θα παρεμβαίνει όποτε το κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο διαφυλάσσοντας και τα συμφέροντά της, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Επίσης θέλω να κάνω σαφές ότι πολιτική ασκεί η διοίκηση της ΑΕΚ και μόνο. Αυτή δεν κατευθύνεται από τα εξώφυλλα, τα οπισθόφυλλα, έμμεσα δημοσιεύματα και απειλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγώ είπα στον κ. Μαρινάκη και σήμερα ότι αν έχει στοιχεία ότι ο Παναθηναϊκός πέρυσι κέρδισε ένα βρώμικο πρωτάθλημα, να βγει να τα πει και να πάει στον εισαγγελέα. Το ίδιο έχω πει και στον κ. Πατέρα.

Όλοι έχουμε κάποιες ενδείξεις, αλλά ενδείξεις και αποδείξεις απέχουν. Καλώ τον οποιονδήποτε έχει στοιχεία που λένε ότι τα πρωταθλήματα των προηγούμενων ετών δεν ήταν καθαρά, ας τα δώσει στον εισαγγελέα. Μίλησα και με τον κ. Σιμιτζόγλου και του είπα να καλέσει όποιον νομίζει ότι πρέπει. Πρέπει να καταλάβουμε. Ή προχωράμε και καθαρίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή παραμένουμε στην ίδια κατάσταση.

Η ΑΕΚ θέλει να δοθούν όλα τα πρακτικά του Δ.Σ. στην δημοσιότητα και στον εισαγγελέα και να λάμψει η αλήθεια. Εμείς ασκήσαμε κριτική. Δεν θέσαμε ποτέ θέμα εμπιστοσύνης στον κ. Μαρινάκη. Ο σκοπός μας ήταν να ασκήσουμε κριτική προειδοποιητική στον κ. Μαρινάκη και να του πούμε: “Είτε θα λειτουργήσεις ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ, είτε του Ολυμπιακού και αν κρίνουμε εμείς ότι οι περαιτέρω ενέργειές σου είναι τέτοιες που μας δείχνουν ότι δεν αλλάζει η συμπεριφορά σου και τότε θα θέσουμε θέμα εμπιστοσύνης.

Το πρωτάθλημα καταρρέει και χάνει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του, ιδίως όταν υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες περί καθαρότητας χωρίς στοιχεία. Πώς να πάμε στους χορηγούς μας και να ζητήσουμε να αυξήσουν τις επιχορηγήσεις τους όταν παραδεχόμαστε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό και ανταγωνιστικό;

Πιστεύω στην προσπάθεια του κ. Πιλάβιου παρά τα πολλά λάθη που κάνει. Χρειάζεται σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση της διαιτησίας. Πρέπει να γίνει μία πολύ σοβαρή συζήτηση αν από του χρόνου πρέπει να έχουμε έξι διαιτητές. Να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη, ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο που να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει δόλος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης