Αναγνωριστικές ματιές έριχνε κάθε λίγο και λιγάκι στο καφενείο της Βουλής  η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας την εντύπωση ότι ήθελε να «κόψει» παρουσίες ή σαν να προσπαθούσε να δει τις αντιδράσεις των βουλευτών στο πέρασμά της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής, η κυρία Μπακογιάννη, συνοδευόμενη πάντα από το συνεργάτη της και πρώην γαμπρό της, Δημήτρη Ζαφειριάδη (όποιος δεν τον γνωρίζει, νομίζει πως είναι αστυνομικός της), έμπαινε και έβγαινε στο μπαρ μέχρι να τη δουν όλοι, μα όλοι οι βουλευτές του κόμματός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος έσπευσε κοντά της ο πρώην υπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος και η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, Παρθένα Φουντουκίδου.

Η κυρία Μπακογιάννη έδειχνε ακόμη ανήσυχη, σαν κάτι να έλειπε… Αγκαλιές, χαμόγελα  και ασπασμοί ακολούθησαν μόλις ήρθαν μες στην τρελή χαρά και άλλαξαν το σκηνικό οι δύο υφυπουργοί Εξωτερικών, Θεόδωρος  Κασσίμης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι οποίοι έδειχναν σαν να είχαν να δουν την κυρία Μπακογιάννη χρόνια και ζαμάνια και να την είχαν νοσταλγήσει πραγματικά!

«Κοίτα τους πώς προσκυνάνε!», ψιθύρισε νησιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έλεγε να πλησιάσει στην παρέα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα δέσαμε!», είπε ο ίδιος βουλευτής, βλέποντας το βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστο Σταϊκούρα (γιο του πρώην βουλευτή και νυν σύμβουλο στο γραφείο  του πρωθυπουργού, Κώστα Σταϊκούρα) να «προσκυνάει» με τη σειρά του την υπουργό.

Χαρά στα δύο, χαρά διπλή, λύπη στα δύο, λύπη μισή!

«Σιχάθηκα την πολιτική, την υποκρισία και όλο αυτό το σκηνικό του ραγιαδισμού», έλεγε, συνεχίζοντας τον «εξάψαλμό του» ο ίδιος  πολιτικός.

Να συμμερίζεται τον, κατά τα άλλα συμπαθητικό, βουλευτή έδειχνε ένας δεύτερος συνάδελφός του, που τον «τσίγκλαγε» ακόμη περισσότερο.

«Κοίτα τους, κοίτα τους πώς κάνουν για τα μάτια της υπουργού, μην και χάσουν το… αύριο!», σχολίασε με τη σειρά του.

Μάτια που έπαιζαν δεξιά-αριστερά, σαν να κατέγραφαν «κουκιά»!

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής πλησίασε και κάτι της είπε στο αυτί, κάνοντάς την να χαμογελάσει. Πιο συνεσταλμένος έδειχνε ο βουλευτής Λάρισας, Κώστας Αγοραστός, σαν το ντροπαλό αγόρι στην πρώτη γνωριμία.

Η υπουργός σε απόσταση ασφαλείας έπιανε μόνο τα χαμόγελα, ενώ τα «εξ αμάξης» τα λουστήκαμε εμείς! Οπότε, θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας το βάρος της είδησης, καθώς, όπως είπαμε και νωρίτερα, λύπη στα δύο, λύπη μισή!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης