Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να συνεταιριστούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ανεργία, κάνοντας το ταλέντο τους στη μαγειρική επάγγελμα.

Φωτεινό παράδειγμα ο γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς Πηλίου και περιχώρων με το όνομα «Η Πορταριά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1997 από γυναίκες της τότε κοινότητας, οι οποίες θέλησαν να αξιοποιήσουν παλιές συνταγές που βρίσκονταν για χρόνια στα συρτάρια των σπιτιών τους, σώζοντας τη γαστριμαργική παράδοση του τόπου. Ταυτόχρονα, πρότειναν σ’ όλες τις γυναίκες του χωριού τρόπους για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, με ταυτόχρονη συνεισφορά στο οικογενειακό τους εισόδημα.

Σήμερα, ο εν λόγω συνεταιρισμός απαριθμεί 35 μέλη. Σε καθημερινή βάση οι γυναίκες εργάζονται στα δύο εργαστήριά του. Το ένα από τα εργαστήρια καθώς και ένα εκθετήριο προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω του προγράμματος LEADER.

Αν, λοιπόν, σας αρέσουν τα σπιτικά γλυκά και ποτά και περάσετε από το Πήλιο, μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα και από την Πορταριά, όπου εδρεύει ο ομώνυμος συνεταιρισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης