Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά λάθος εναντίον αμερικανικής περιπόλου στο νότιο Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση σημερινή ανακοίνωση αξιωματούχου του αφγανικού υπουργείου Αμυνας.

Ο Aφγανός στρατιώτης διέφυγε αφού πυροβόλησε εναντίον των δύο αμερικανών στρατιωτών το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο στρατόπεδο του Σανγκίν. “Αφγανικές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις ερευνούν την υπόθεση και μια αντιπροσωπεία έχει μεταβεί στο Σανγκίν”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδοχή των Ταλιμπάν για την υπόθεση όμως είναι διαφορετική. Καθώς ισχυρίζονται πως ο Αφγανός στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε τους αμερικανούς στρατιώτες μέσα στο στρατόπεδο και μετά παραδόθηκε. Ενώ η ίδια πηγή κάνει λόγο για τρεις νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες.

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως δυο Αμερικανοί Πεζοναύτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή. “Δεν πυροβολήθηκαν στον ύπνο τους”, είπε και πρόσθεσε πως ο Αφγανός στρατιώτης που τους πυροβόλησε εξαφανίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης