Αναταραχή στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ στις εταιρίες Cosmote, Vodafone και Wind, για παραβάσεις των υποχρεώσεων περί ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών, κατά την αύξηση, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2010, του ελάχιστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων από 30 σε 45 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, σε περίπτωση μονομερούς τροποποίησης συμβατικών όρων από τις εταιρείες-παρόχους, οι καταναλωτές πρέπει να ενημερώνονται σαφώς, απλά, κατανοητά και όχι παραπλανητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση αυτή, όμως, ο τρόπος γνωστοποίησης της αλλαγής και από τις τρεις εταιρίες κρίθηκε από ανεπαρκής έως και παραπλανητικός, σε κάποιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση του προστίμου προκάλεσε μεγάλη δυσφορία και στις τρεις εταιρίες, στελέχη των οποίων εκφράζουν ανεπισήμως την απορία τους για την επιβολή του προστίμου, σημειώνοντας ότι η απόφαση έχει νομικά κενά και προαναγγέλλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης