Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 747 της αυστραλιανής Qantas επέστρεψε επειγόντως το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, εξαιτίας ενός προβλήματος που εντοπίστηκε σε έναν από τους κινητήρες του.

Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό το ακριβές πρόβλημα που προέκυψε, παρά μόνο, ότι επρόκειτο για την πτήση Q76 της Qantas από τη Σιγκαπούρη στο Σίδνεϊ με 400 περίπου επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη του αεροσκάφους στους δημοσιογράφους, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, “φλόγες έβγαιναν” από έναν από τους κινητήρες.

Την Πέμπτη, ένα Airbus A-380 της αυστραλιανής εταιρείας με 440 επιβάτες και 26 μέλη πληρώματος αναγκάστηκε να κάνει έκτακτη προσγείωση, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Σιγκαπούρη, καθώς ο ένας από τους κινητήρες του είχε χάσει το πίσω κάλυμμα του. Κάποιοι επιβάτες δήλωσαν ότι άκουσαν μια έκρηξη και είδαν φλόγες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ζημιά στο Airbus μπορεί να οφείλεται σε ένα πρόβλημα σχεδιασμού των κινητήρων του αεροσκάφους, που κατασκευάζονται από την βρετανική εταιρεία Rolls Royce.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης