Τους 30 βαθμούς, που του εξασφαλίζουν την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, έφτασε ο Ηρακλής, μετά το ισόπαλο 1-1 που απέσπασε από τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Ο «Γηραιός» πέτυχε το 1-0 με γκολ του Γιάντση στο 67’, ενώ στο 73’ ο Μαρτορέλ ισοφάρισε σε 1-1 για τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό Θρασύβουλο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν πολύ καλό θέαμα, αφού οι ελάχιστες φάσεις και τα πολλά λάθη, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ηρακλής δημιούργησε δύο φάσεις για να σκοράρει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 19’ ο Γκαρσία με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 28’ ο Πεκάνια νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ντένις Επστάιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής ξεκίνησε με ευκαιρία. Στο 48’ ο Παναγιώτης Κονέ τράνταξε το δοκάρι των γηπεδούχων και έχασε την καλύτερη ευκαιρία του για να ανοίξει το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Πεκάνια απέκρουσε το σουτ του Ιωαννίδη και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Το σκορ άνοιξε στο 67’ με τον Γιάντση, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τρία λεπτά νωρίτερα.

Παρά το 1-0 και το γεγονός ότι ο Θρασύβουλος είναι αδιάφορος, αφού υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ που σημείωσε ο Μαρτορέλ στο 73ο λεπτό. Αυτό το γκολ διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, αφού μέχρι το τέλος δεν καταγράφηκε άλλη καλή στιγμή για τις δύο ομάδες.

Κίτρινες κάρτες: Λιαπάκης – Κονέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θρασύβουλος (Ζόραν Γιέφτοβιτς): Πεσάνια, Μανωλάς, Τσιώλης, Λιαπάκης (90΄ Κόζλεϊ), Ν. Βασιλείου, Μαρτορέλ, Χλωρός, Μαυρογενίδης (60΄ Χέτεμαϊ), Αμπράμοβιτς, Τράικοβιτς, Ουέλινγκτον (46΄ Μπαριέντος).

Ηρακλής (Χρήστος Ζίφκας): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Ιωαννίδης (74΄ Ντιέ), Εξουζίδης, Παπαζαχαρίας, Έπσταϊν, Μάρτος, Γκαρσία (+90΄ Βούκοβιτς), Κονέ, Κίκο Ρατόν (64΄ Γιάντσης).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Χρήστος Ζίφκας: «Κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια τον τελευταίο καιρό. Παίξαμε με ενθουσιασμό και θέληση για τη νίκη. Το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο. Τα παιδιά κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και αξίζαμε τη νίκη. Ο Θρασύβουλος είχε έναν τερματοφύλακα που του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Αυτό που θέλω να πω και να το τονίσω ιδιαιτέρως είναι ότι προέρχομαι από την ομάδα νέων του Ηρακλή και αυτή τη στιγμή, εδώ που βρίσκομαι “υπεύθυνα” είναι τα παιδιά από την ομάδα νέων. Μέσα από τις επιτυχίες τους και την καλή δουλειά έκαναν τη διοίκηση να με επιλέξει. Η ψυχή τους και η καρδιά μου θα είναι μαζί τους. Ευχαριστώ το ιατρικό επιτελείο γιατί οι οκτώ παίκτες που έπαιξαν, προέρχονταν από τραυματισμούς. Ο Ηρακλής δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση».

Ζόραν Γέφτοβιτς: «Τα δίνουμε όλα στο γήπεδο και ό,τι βγει. Αυτό κάναμε και σήμερα, αν και δεν ήμασταν τόσο καλοί. Είναι όμως δύσκολο όταν ξέρεις πως έχεις πέσει, να έχεις καλή ψυχολογία. Έχουμε ακόμα δύο ματς που θα κάνουμε συνεχίσουμε πάλι στον ίδιο ρυθμό. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί και πιστεύω καλύτεροι από τον Ηρακλή. Στην επανάληψη δεχτήκαμε ένα γκολ που προήλθε από δικά μας λάθη. Ωστόσο καταφέραμε και ισοφαρίσαμε και αυτό τα λέει όλα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης