Δεν εμπνέει επιπλέον ανησυχία σύμφωνα με τις Αρχές η κατάσταση στο Κράλιεβο μετά τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες και υλικές ζημιές σε κτήρια άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος που χτύπησε τα ξημερώματα (02:56 ώρα Ελλάδας) τη Σερβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό έλεγχο όμως είναι η κατάσταση στην πόλη Κράλιεβο, στην Κεντρική Σερβία, που επλήγη από σεισμό 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα ξημερώματα, δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα εκτάκτων καταστάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, Πρέντραγκ Μάριτς.

Από τον σεισμό έχασε τη ζωή του ένα ζευγάρι, η Νατάλια και ο Σίνισα Στάνισιτς, όταν κατέρρευσε το σπίτι τους στη συνοικία Γκρντίτσα, και τραυματίστηκαν 50 άνθρωποι.

Στο νοσοκομειακό κέντρο του Κράλιεβο μεταφέρθηκαν για ιατρική βοήθεια 50 κάτοικοι της πόλης, κυρίως με ελαφρά τραύματα. Το κτήριο του νοσοκομείου υπέστη ζημιές από τον σεισμό, κυρίως η χειρουργική πτέρυγα και η πολυκλινική, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνοικία Γκρντίτσα εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές. Στο κέντρο της πόλης κατέρρευσαν βιτρίνες καταστημάτων και σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Μετά τον πρώτο σεισμό ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις, αλλά αρκετά μικρότερου μεγέθους. Ο κ. Μάριτς δήλωσε ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται, αλλά οι δονήσεις δεν είναι ισχυρές.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο κ. Μάριτς, οι οποίοι μετέβησαν στην πόλη, ζήτησαν από τους πολίτες να ηρεμήσουν, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό και πρόσθεσαν ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Ειδικές ομάδες διάσωσης του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, καθώς δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της Σερβίας έως το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε άλλες περιοχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης