Αν και τυπικά η ντουλάπα μας θα έπρεπε να έχει ήδη τα χειμωνιάτικα, ο σχετικά καλός καιρός που είχαμε μέχρι τώρα αλλά και η έλλειψη χρημάτων δεν μας επέτρεψαν να επισκεφτούμε τα μαγαζιά και να χαζέψουμε βιτρίνες, ώστε να ενημερωθούμε για το τι προστάζουν οι μετρ της μόδας.

Επειδή, όμως, μπήκαμε ήδη στον Νοέμβριο και το κρύο άρχισε να γίνεται τσουχτερό, μάθετε τι παρουσίασαν στις διεθνείς πασαρέλες οι σχεδιαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέρμα: Πέρυσι φορέσαμε το δερμάτινο χάρη στα biker και aviator δερμάτινα σακάκια. Φέτος το δέρμα κυριαρχεί  και σε παντελόνια, φούστες, μπλέιζερ, κάπες, δίνοντας στο λουκ δυναμικότητα και αυτοπεποίθηση.

Animal: Τα animal prints εμπνέουν ακόμη τους σχεδιαστές… Ο Roberto Cavalli το έβαλε σε παντελόνια, σακάκια, καμπαρτίνες, ακόμη και φορέματα από σιφόν, ενώ ο οίκος Moschino παρουσίασε την πιο άγρια πλευρά του, με λεοπάρ, τιγρέ, αλλά και φιδέ. Οι Dolce & Gabbana κατάφεραν να …περισώσουν την κατάσταση συνδυάζοντας τα animal prints με την αγαπημένη τους δαντέλα, όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Πλεκτά: Τι χειμώνας θα ήταν χωρίς πλεκτά. Κι όχι μόνο πουλόβερ. Φούστες, καμπαρτίνες, leggings, τσάντες, γάντια, εσάρπες, όλα τα φετινά ρούχα και αξεσουάρ φέτος  υπόσχονται πως δεν θα περάσουμε ούτε μία κρύα μέρα! Ρίξτε μια ματιά στις συλλογές των D&G και της Missoni, για να δεις πως οι πλεκτές ιδέες δεν έχουν όρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τartan: To άλλοτε «παλιομοδίτικο» σκοτσέζικο καρό επιστρέφει αυτή τη σεζόν με μια δυναμική updated πρόταση. Ειδικά αυτό τον χειμώνα, έγινε το αγαπημένο των Vivienne Westwood, Comme des Garcons, Jil Sander, Ιceberg και Paul Smith, που μάλλον δεν θα ξεπεράσει ποτέ την «εμμονή» του με τις ρίγες.

Γούνα: Παρόλο που γίνονται προσπάθειες για την απαγόρευση της γούνας στις πασαρέλες, αυτή τη σεζόν δεν υπάρχει ένας τοπ σχεδιαστής που να μην έβαλε το γουναρικό στην κολεξιόν του, με πρώτο και καλύτερο τον Karl Lagerfeld να σέρνει το χορό στην πασαρέλα της Chanel. Ακολουθούν η Diane Von Furstenberg, ο οίκος Fendi, o John Galliano.

FolkorEthnic: Σαν ταινίες του Κουστουρίτσα, που ξεδιπλώνουν παραδοσιακούς μύθους και θρύλους των Βαλκανίων. Μοτίβα φολκλορικά και μερικά έθνικ συνδυάζονται με πλεκτά και δερμάτινα, φτιάχνοντας άλλο ένα παραμύθι. Εντυπωσιακές οι συλλογές των όικων Rodarte, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Kenzo, Dior.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης