Ένοπλα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI) που έχει διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, πραγματοποίησαν επίθεση σε χριστιανική εκκλησία στην κεντρική Βαγδάτη και κρατούν ομήρους, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρομοκράτες κρατούν ομήρους δύο ιερείς και πιστούς που παρακολουθούσαν τη λειτουργία στην εκκλησία», δήλωσε ο επίσκοπος της Βαγδάτης. Οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση μελών της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και την Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μπαγκνταντίγια μετέδωσε ότι οι ένοπλοι απείλησαν να σκοτώσουν τους ομήρους, αν οι δυνάμεις ασφαλείας, που έχουν περικυκλώσει την περιοχή, επιχειρήσουν να εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσε πως πρόκειται για ένοπλη επίθεση στην Καθολική Ασσυριακή Εκκλησία και ο στρατηγός Κάσεμ Ατα, εκπρόσωπος της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Βαγδάτης συμπλήρωσε: «Τρείς εκρήξεις ακούστηκαν και οι δυνάμεις μας περικύκλωσαν την περιοχή. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στην εκκλησία».

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των ενόπλων, η οποία άρχισε με μια ισχυρή έκρηξη, ενώ νωρίτερα πηγή του υπουργείου Εσωτερικών είχε αναφέρει ότι τέσσερις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας, αφού σκότωσαν δύο φρουρούς που φύλασσαν το παρακείμενο Χρηματιστήριο της Βαγδάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι, με ανακοίνωσή του, δήλωσε πως ελπίζει στην «ταχεία και χωρίς βία λύση» της ομηρείας των πιστών και των δύο ιερέων.

«Είναι μια πολύ λυπηρή κατάσταση που επιβεβαιώνει το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο ζουν οι χριστιανοί σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό εξετάστηκε εκτενώς κατά τη σύνοδο για τη Μέση Ανατολή που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Έδρα.

Ιρακινός αξιωματούχος ανακοίνωσε αρμόδιος για υποθέσεις της χριστιανικής θρησκείας δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 καθολικοί πιστοί, ενορίτες της Καθολικής Ασσυριακής Εκκλησίας κρατούνται όμηροι μέσα στην εκκλησία στο Ιράκ από ένοπλους που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, ενώ ο διοικητής του ιρακινού στρατού ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση της αστυνομίας διεξάγεται με επιτυχία και όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης