Μετά τη νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα και το παιχνίδι της Α1 με αντίπαλο τον Ηλυσιακό. Από το παιχνίδι της Κυριακής (12:30) θα απουσιάσει ο Ρομέιν Σάτο, ο οποίος πήρε άδεια για να μεταβεί στην Αμερική, αφού η σύζυγός του θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Εν τω μεταξύ, για το παιχνίδι με τον Ηλυσιάκο, αλλά και τα ματς της Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ και την Ολύμπια Λιουμπλιάνα μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι εμφανές ότι η άμυνα δίνει τον τόνο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτή την περίοδο, αλλά και για τη συνέχεια της προσπάθειάς μας. Στα τρία επίσημα παιχνίδι που έχουμε δώσει -αφήνω εκτός του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, γιατί απέναντί μας είχαμε μια πεντάδα- η άμυνά μας ήταν που έδωσε τον τόνο. Στους δύο αγώνες της Ευρωλίγκας είχαμε περισσότερες κατοχές, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις να ωθήσουμε τον αντίπαλό μας να κάνει αρκετά λάθη. Έχουμε ενεργητικούς παίκτες, αθλητική ομάδα. Οι παίκτες μας μπορούν να τρέξουν και να “απλώσουν” το γήπεδο, να παίξουν καλή άμυνα. Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα σε ότι αφορά την επίθεση, αλλά και στα δύο η άμυνά μας ήταν στο ίδιο επίπεδο. Μας έλειπε στο πρώτο μισό η αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα. Πολλά σουτ έγιναν με αρκετά καλές προϋποθέσεις, αλλά είχαμε χαμηλά ποσοστά», ανέφερε αρχικά ο Ιτούδης και πρόσθεσε:

«Εννοείται, ότι το παιχνίδι είναι διαφορετικό αν μπουν τα σουτ, κάποια τρίποντα και μάλιστα συνεχόμενα. Η ομάδα μας έχει την ποιότητα να σκοράρει και φτάσαμε στη νίκη, κρατώντας την άμυνά μας στο ίδιο επίπεδο. Αυτή είναι το βασικό μας όπλο αυτή τη στιγμή. Χθες μας έδωσε ρυθμό και ο κόσμος. Μας βοήθησε πολύ. Ήταν ευχάριστο για όλους μας να δούμε τόσο κόσμο στο γήπεδο, είναι γεγονός ότι μας ενίσχυσε πολύ με την παρουσία του, δημιούργησε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα, βοήθησε τα μέγιστα και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Όπως είπε και ο Ζέλικο δείχνει ότι πιστεύει στην ομάδα, ότι έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτήν. Κι εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δική μας πορεία, καθώς και ο επόμενος αγώνας δεν είναι εύκολος. Αντιμετωπίζουμε την Ολίμπια Λουμπλιάνα εκτός, μια ομάδα που μετά τη νίκη επί της Έφες Πίλσεν στην πρεμιέρα, νίκησε και την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, η οποία είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και οι δύο βρισκόμαστε στο 2-0».

Για το ματς με τον Ηλυσιακό ο Ιτούδης τόνισε: «Υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες σε σχέση με αυτό το παιχνίδι. Η πρώτη είναι ότι παίζουμε νωρίς και θα πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα η ομάδα σε αυτό το δεδομένο. Αύριο θα κάνουμε προπόνηση περίπου την ώρα του αγώνα, καθώς σήμερα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο με τον αγώνα της ΤΣΣΚΑ να είναι αργά. Η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι ότι θα αγωνιστούμε χωρίς τον Σάτο, ο οποίος πήρε άδεια και βρίσκεται στις ΗΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε: «Είναι ομάδα που στηρίζεται στους νέους Έλληνες παίκτες, αλλά και σε έμπειρους. Υπάρχουν ο Χατζής, ο Κυρίτσης και ο Καρύδας που έχουν εμπειρία από την κατηγορία, είναι δημιουργοί και εκτελεστές και αν προσθέσουμ τον Τόμπσον, τον Μάιλς και τον Μπάξτερ, φτιάχνουμε ένα σύνολο που έχει εμπειρία και νεανικό ενθουσιασμό, που μπορεί να τρέξει πολύ καλά το γήπεδο, είναι «light» και αθλητική. Αυτή είναι η φυσιογνωμία της. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε καλές επιστροφές. Πρέπει να κερδίσουμε και πάλι τις κατοχές, γιατί έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε αυτό. Το σημαντικό για εμάς είναι προσαρμοστούμε στην ώρα διεξαγωγής και να έχουμε υψηλό κίνητρο μπαίνοντας στο γήπεδο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, γιατί όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες αν δεν έχεις κίνητρο και συγκέντρωση. Μετά από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι όπως αυτό της Πέμπτης, πρέπει να κάνουμε στροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, να προσέξουμε τα όσα είπαμε και να διεκδικήσουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης