Ο Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε πως ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων είναι οι άμεσες συνομιλίες, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Οι επισημάνσεις του αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο παλαιστίνος πρόεδρος Mahmoud Abbas ο οποίος ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιοι ενδέχεται να απευθυνθούν στα Ηνωμένα Έθνη και τις ΗΠΑ ζητώντας τους να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα που υπήρχαν πριν από τον πόλεμο του 1967, εάν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν αποδώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για όσο διάστημα οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν στη δυνατότητα να απευθυνθούν μονομερώς στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποτρέπουν την επίτευξη σοβαρής προόδου στις άμεσες συνομιλίες», τόνισε ο κ. Netanyahu σε συνάντησή του με τον αμερικανό γερουσιαστή Joe Liberman.

«Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταστήσει σαφές στους Παλαιστίνιους ότι οι άμεσες συνομιλίες είναι ο μόνος δρόμος για την επίτευξη μιας σταθερής και γνήσιας ειρήνης» επισήμανε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε άμεσες και σοβαρές διαπραγματεύσεις σε μια σφαιρική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους και παράλληλα να προωθήσουμε μια περιφερειακή συμφωνία ειρήνης με άλλες χώρες στον αραβικό κόσμο. Για να γίνει αυτό, τα παρόντα εμπόδια που έχουν θέσει οι Παλαιστίνιοι, πρέπει να αρθούν» επισήμανε ο Netanyahu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άμεσες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν σταματήσει επειδή το Ισραήλ δεν ανανέωσε όπως επιθυμούσε η παλαιστινιακή πλευρά το μορατόριουμ παγώματος των εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης