Με δοξολογίες, παρελάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, ο κυπριακός ελληνισμός τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Λευκωσία. Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Για το νόημα της επετείου μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος τόνισε ότι η ενότητα είναι ένα διαχρονικό μήνυμα, που με δύναμη και καθαρότητα εκπέμπει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, 1940. «Όταν οι Έλληνες ενωμένοι έδωσαν αγώνες, μεγαλούργησαν, ενώ όταν διασπάστηκαν και συγκρούστηκαν μεταξύ τους, έζησαν ανείπωτες τραγωδίες και καταστροφές» προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη δοξολογία, πραγματοποιήθηκε παρέλαση μπροστά από το οίκημα της πρεσβείας της Ελλάδος, την οποία άνοιξαν Κύπριοι βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που πολέμησαν το ’40 δίπλα στους Έλληνες στρατιώτες .

Τον χαιρετισμό της παρέλασης, στην οποία πήραν μέρος φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, πρόσκοποι, οδηγοί και εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων, δέχθηκαν ο προεδρεύων της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν, και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία, Βασίλειος Παπαϊωάννου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης