Ένα από τα πιο ισχυρά χτυπήματα κατάφερε τη Δευτέρα το βράδυ η Αστυνομία σε οργανωμένο κύκλωμα κλοπών – ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας – το οποίο συγκέντρωνε τα κλοπιμαία σε αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας και τα προωθούσε στο εξωτερικό.

Έχει συλληφθεί ως εγκέφαλος ένας 50χρονος Λιβανέζος με ελληνική υπηκοότητα, ο οποίος κατά πληροφορίες είχε στη «δούλεψή» του επαγγελματίες κλέφτες από την Αλγερία, που βρίσκονταν οι περισσότεροι παρανόμως στη χώρα και είχαν «σηκώσει» κυριολεκτικά το μισό ιστορικό κέντρο της πόλης.
Η σπείρα έκανε διαρρήξεις σε σπίτια, τα ρήμαζε και στη συνέχεια έδινε τα κλοπιμαία στον Ελληνολιβανέζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα, αυτός τα συγκέντρωνε σε δύο αποθήκες, μία στην οδό Νιρβάνα στα Κάτω Πατήσια και μία σε περιοχή πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων! Κλιμάκιο από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ Κολωνού, είχε στήσει δίκτυο παρακολούθησης ένα μήνα πριν και κατέγραφε τις κινήσεις τους. Την κατάλληλη στιγμή έδρασαν και τους συνέλαβαν. Έχουν συλληφθεί ο 50χρονος, που θεωρείται εγκέφαλος, και άλλα εννέα άτομα, ενώ διαφεύγουν άλλοι πέντε.

Εικάζεται ότι η σπείρα αποτελείται από περίπου 30 άτομα. Από την προανάκριση συμπεραίνεται ότι ο Ελληνολιβανέζος ταξίδευε κάθε δεκαπενθήμερο στην Ιταλία μέσω Πάτρας με ένα Citroen Picasso και σε ειδικές κρύπτες έκρυβε τα κλοπιμαία.

Στις τραπεζικές του καταθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι έχουν βρεθεί πάνω από 60.000 ευρώ, ενώ πάνω του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γύρω στα 4.000 ευρώ. Μέρος της λίστας των κλοπιμαίων που εντοπίστηκαν στις αποθήκες περιλαμβάνει χρυσά ρολόγια, συστήματα πλοήγησης, ηχεία αυτοκινήτων και ηχοσυστήματα, ψυγεία, φούρνοι και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, μέχρι και μπάλες μπόουλινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στις 250.000 με 300.000 ευρώ. Επίσης, στα σύνεργα των διαρρηκτών εντοπίστηκαν και συσκευές που απενεργοποιούσαν τους συναγερμούς των αυτοκινήτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ σήμερα αναμένεται για την υπόθεση αναλυτική ανακοίνωση από την Ασφάλεια Αττικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης