Οι Ρώσοι βουλευτές καταδίκασαν σήμερα την απόφαση του ιρακινού δικαστηρίου να επιβάλει τη θανατική ποινή στον Τάρεκ Αζίζ, πρώην αντιπρόεδρο του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

«Αυτό που συνέβη στο Ιράκ είναι η εξουδετέρωση ενός μάρτυρα και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διαφορετικών πεποιθήσεων, αλλά δεν είναι νίκη της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται να καλέσουμε τη διεθνή κοινότητα και τους βουλευτές σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες να εμποδίσουν τη δολοφονία του Τάρεκ Αζίζ, ενός σοβαρά άρρωστου ηλικιωμένου ανθρώπου» δήλωσε ο πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

Χθες, το ανώτατο ποινικό δικαστήριο του Ιράκ καταδίκασε σε θάνατο τον 74χρονο Αζίζ για τον ρόλο του στην καταστολή του κινήματος των Σιιτών στο Ιράκ τη δεκαετία του 1980.

Μαζί με τον Τάρεκ Αζίζ, ο οποίος κρατείται από το 2003, σε θάνατο καταδικάστηκαν και ο Σαντούν Σακίρ, πρώην υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, και ο Άμπεντ Χαμούντ, πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του Σαντάμ Χουσεΐν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
ΕΕ: Αντίθετη στη θανατική ποινή του Αζίζ, 26 Οκτωβρίου 2010, 15:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης