Την πλάτη γυρίζει στα Όσκαρ ο Γαλλο-ελβετός σκηνοθέτης Ζαν Λυκ Γκοντάρ καθώς δεν θα παραστεί στη δεξίωση και στο δείπνο που διοργανώνεται προς τιμή του στο Χόλιγουντ όπου θα του απονεμηθεί το χρυσό αγαλματίδιο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Ο Γκοντάρ, 79 χρόνων, έχει προσκληθεί στις 13 Νοεμβρίου σε ειδική τελετή προς τιμήν του για να του απονεμηθεί ειδικό βραβείο καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια ενασχόλησης του με τον κινηματογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι «ύστερα από δύο μήνες συνεχούς ανταλλαγής εγκάρδιων επιστολών ο Γκοντάρ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ακαδημίας Τόμας Σέρακ ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην εκδήλωση».

Η τελετή περιλαμβάνει προβολή αποσπασμάτων ταινιών του Γκοντάρ και σχολιασμούς από θαυμαστές και συνεργάτες. Το βραβείο αντί του Γκοντάρ θα παραλάβει εκπρόσωπος της Ακαδημίας και το αγαλματίδιο θα του αποσταλεί στην Ελβετία όπου διαμένει.

Ο Γκοντάρ που αρέσκεται να γυρίζει ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, προτιμά να απέχει από μεγάλα κοσμικά γεγονότα, όπως και το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πέρυσι η Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών απονέμει τα ειδικά τιμητικά Όσκαρ το Νοέμβριο και όχι στη μεγάλη τελετή του Φεβρουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης