Με σημερινή δήλωσή της η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα κατά των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού, δεν έχουν επηρεάσει τις κυβερνητικές προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης που πρόκειται να εμφανίσει η γαλλική οικονομία για το τρέχον έτος.

«Δεν αρνούμαι ότι υπήρξαν πολλές ημέρες κατά τις οποίες επηρεάστηκε σαφώς η οικονομία, αλλά δεν νομίζω ότι (αυτό) αρκεί για να αλλάξουμε τις προβλέψεις ανάπτυξης για ολόκληρο το χρόνο», δήλωσε η Λαγκάρντ στο ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας Radio Classique.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική κυβέρνηση αναμένει ότι η αύξηση του ΑΕΠ για το 2010 θα κυμανθεί στο 1,5%.

Η υπουργός είπε ακόμα ότι η διαμάχη για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, προσθέτοντας ότι η επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου είναι μία πολύ καλή εξέλιξη.

«Θεωρώ ότι η έκφραση (της διαμαρτυρίας) αλλάζει και χαιρετίζω την επιστροφή στη λογική και στον διάλογο», δήλωσε ο Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι το κίνημα διαμαρτυρίας βρίσκεται στη φάση τερματισμού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός αναφερόταν σε μία διαπραγμάτευση για τους νέους και τους μεγαλύτερους, η οποία προτάθηκε χθες το βράδυ από τον Φρανσουά Σερέκ , επικεφαλής της CFDT, ενός από τα γαλλικά συνδικάτα και την οποία αποδέχθηκε η πρόεδρος της ένωσης των εργοδοτών.

Η διαμάχη φαίνεται ότι εισέρχεται σε μία φάση αποκλιμάκωσης στο μέτωπο των καυσίμων, με την κυβέρνηση να θέτει στόχο για σήμερα την τροφοδοσία και λειτουργία τεσσάρων στα πέντε πρατηρίων καυσίμων.

Διαβάστε επίσης:
Βγαίνουν ξανά στους δρόμους οι Γάλλοι φοιτητές, 26 Οκτωβρίου 2010, 07:54

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης