Μόνο με τη συμπαράταξη του λαού η κυβέρνηση θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και προσθέτει, ότι μόνοι τους, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, δεν είναι σε θέση να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση 35 ετών.

«Ή θα έχουμε τον λαό μαζί μας – και όταν λέω τον λαό, εννοώ μόνο τον λαό – και έτσι θα κερδίσουμε, για τη χώρα, τον πόλεμο της επιβίωσης και της ανάπτυξης ή δεν θα έχουμε τη συμπαράταξη των πολιτών και, κατά συνέπεια, όσο και να θέλουμε, δεν θα καταφέρουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της παρακμής και της υπανάπτυξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών ασκεί οξύτατη κριτική στον αρχηγό της ΝΔ, λέγοντας ότι ο Α. Σαμαράς λειτουργεί με γνώμονα το μικροκομματικό του προσωπικό συμφέρον, υπονομεύοντας, από την πρώτη στιγμή, την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται πως μπορεί χωρίς κόπο να μηδενίσει το έλλειμμα σε έναν χρόνο, ενώ αντιθέτως η κυβέρνηση δεν είναι μάγος για κάτι τέτοιο.

Ο Γ. Ραγκούσης κάνει λόγο για ευθύνες του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Δημαρά, λέγοντας ότι δεν γίνεται να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι εκ των πραγμάτων βοηθά την αποσταθεροποίηση της πρώτης κυβέρνησης από το 1974, που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και καταστροφής της χώρας.

«Εξ αντικειμένου εξεργάζεται, δηλαδή (θέλω να πιστεύω ασυνείδητα) μαζί με όλα τα κατεστημένα εναντίον της» τονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην επαναφορά του 50% στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως θεσμοθετήθηκε με τον «Καλλικράτη», ο κ. Ραγκούσης αναλαμβάνει, όπως λέει, πλήρως την ευθύνη για αυτή την απόφαση, ενώ σχετικά με τον ρόλο που του αποδίδεται ως συντονιστή της κυβέρνησης, τον αρνείται και δηλώνει ότι η ευθύνη του και η συμβολή του σχετίζεται με την παραγωγή του στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, κατ’ αντιστοιχία με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία δυο χρόνια που ήταν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση και πάντοτε, στο πλαίσιο συλλογής δουλειάς, που εξελίσσεται βάσει των κατευθύνσεων του πρωθυπουργού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης