Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη γνωριμίας των Πολιτών Εν Δράσει στο Σταθμό Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που στηρίζεται, κυρίως, σε εθελοντική δράση και η οποία αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες φιλόζωους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσπάθεια όμως και επίπονη είναι και χρειάζεται τη στήριξη ακόμα περισσότερων πολιτών της Πάτρας για να μπορέσει να επιτελέσει σωστά το έργο της ήταν τα λόγια του Προέδρου του Συλλόγου και Ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Πάτρας κ. Γεώργιου Κοκκινάκη προς τους συμμετέχοντες.

«Οι στόχοι των δύο συλλόγων συμπίπτουν απόλυτα και γι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται», δήλωσε η Πρόεδρος των Πολιτών Εν Δράσει κ. Μαίρη Κάργα θυμίζοντας τις δράσεις-διαμαρτυρίες για το τσίρκο, την καμπάνια για τα δικαιώματα των ζώων και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στόχοι του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών επιγραμματικά είναι:

Η προστασία των αδέσποτων ζώων από θανάτωση, βασανισμό, κακοποίηση

Η πρόληψη κινδύνων για τους ανθρώπους από αδέσποτα ζώα

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος και της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων

Η συνεργασία με φορείς που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς

Η αποτροπή ευθανασίας των ζώων και διάθεσής τους για πειράματα

Στο χώρο ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας φιλοξενούνται τώρα 100 περίπου σκυλιά τα οποία περιμένουν συμπολίτες μας να τα υιοθετήσουν και να τους προσφέρουν την αγάπη τους.

Οι Πολίτες Εν Δράσει ενώνουν τη φωνή τους για στήριξη της προσπάθειας από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως προβλέπεται και από το νόμο αλλά και την ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας στο θέμα της προστασίας των τετράποδων φίλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης