Τη θέλησή του για λύση του Κυπριακού στο εγγύς μέλλον επανέλαβε ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Νωρίτερα, η γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε ανακοίνωση για τις συνομιλίες του Μπαν Κι-μουν τόσο με τον πρόεδρο Χριστόφια όσο και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στους οποίους διαβίβασε την ανησυχία του για τον αργό ρυθμό κατά τη συζήτηση του περιουσιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου, πρόσθεσε πως ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε στον γενικό γραμματέα τις προσπάθειες που καταβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή και ανέπτυξε τις θέσεις του για το τι πρέπει να γίνει, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Σχολιάζοντας την επισήμανση του  Μπαν Κι-μουν, ότι η διαδικασία έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί αν στο τραπέζι κατατίθενται θέσεις που βρίσκονται εντός του πλαισίου της υιοθετημένης βάσης των συνομιλιών και επιδεικνύεται βούληση για εξεύρεση λύσης. Είπε, επίσης, ότι, σε αντίθεση με την τουρκοκυπριακή πλευρά, η ελληνοκυπριακή καταθέτει εποικοδομητικές θέσεις και αποδεικνύει τη βούλησή της για λύση.

Εν τω μεταξύ, οι σύμβουλοι των δύο ηγετών, Γιώργος Ιακώβου και Κουτρέτ Οζερσάι, επικεφαλής των αντίστοιχων διαπραγματευτικών ομάδων, συναντήθηκαν εκ νέου σήμερα για συνέχιση της συζήτησής τους επί του περιουσιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης