Ρόλο δικαστικού επιμελητή αναλαμβάνει να παίξει ο Αλκέτ Ριζάι δηλώνοντας πρόθυμος στο δικαστήριο να βρει ο ίδιος τους μάρτυρες που αδυνατεί να εντοπίσει η Αστυνομία προκειμένου να εμφανιστούν και να καταθέσουν στη δίκη που συνεχίζεται για την κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρόταση αυτή μάλιστα ….χαροποίησε, κατά τα λεγόμενά της την πρόεδρο του δικαστηρίου αν και στη συνέχεια αναπτύχθηκε προβληματισμός στην έδρα αλλά και στον εισαγγελέα κατά πόσο και με τι τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αφορμή αποτέλεσε η κατάθεση της υπαλλήλου της αεροπορικής εταιρείας που είχε συνοδεύσει την Αλεξάντροβα από το Ελευθέριος Βενιζέλος στο ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την απόδραση του Ριζάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρτυρας είχε καταθέσει πως η Αλεξάντροβα μοιάζει με τη Σούλα, τη σύντροφο του Ριζάι αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουρη για αυτό καθώς διατηρεί επιφυλάξεις. Η υπεράσπιση επεσήμανε την ανάγκη να καταθέσει στο δικαστήριο για να ελεγχθεί η αξιοπιστία και η παρατηρητικότητα της. Ωστόσο, όπως είπε η πρόεδρος, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η μάρτυρας από την Αστυνομία προκειμένου να εξεταστεί. Τότε παρενέβη ο Αλκέτ Ριζάι.

Ριζάι: Κυρία Πρόεδρε, αφού δεν μπορεί να τη βρει η Αστυνομία, θα τη βρω εγώ και θα σας τη φέρω εδώ την Τρίτη, εντάξει?

Πρόεδρος: Να το κάνετε κύριε κατηγορούμενε. Θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ. Κεχαγιόγλου (συνηγ.υπεράσπισης): Ο πελάτης μου όταν λέει ότι θα τη βρει εννοεί ότι θα βρει που βρίσκεται, τη σημερινή της διαμονή και το τηλέφωνό της. Δεν θα έρθει σ’ επαφή μαζί της αλλά θα φέρει τα στοιχεία της εδώ για να επικοινωνήσετε εσείς μαζί της. Για να μην έχουμε παρερμηνείες…

Ριζάι: Πήγαν οι αστυνομικοί και δεν την βρήκαν? Ρώτησαν στο περίπτερο, στη γειτονιά?

Εισαγγελέας
: Εσείς πως θα τη βρείτε?

Κεχαγιόγλου: Κυρία Πρόεδρε, δώστε του μια 24ωρη άδεια να πάει να τη βρει…

Ριζάι
: Θα στείλω δύο ανθρώπους να πάνε να τη βρουν.

Εισαγγελέας
: Πείτε τα ονόματα αυτών που θα στείλετε.

Ριζάι
(μονολογώντας): Να τους φέρετε εδώ κατηγορούμενους?

Κεχαγιόγλου
: Έχει φίλους ο άνθρωπος. Θα στείλει δύο φίλους τους.

Ο διάλογος έκλεισε πάντως με τη διαπίστωση του μέλους του δικαστηρίου κ. Γκανιάτσου: «Αν αυτή έφυγε για τους λόγους που όλοι υποψιαζόμαστε, δεν θα τη βρούμε ποτέ…»

Νωρίτερα, εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Γ. Τρομπούκης (κατηγορούμενος για συμμετοχή στο αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος») τη βίαιη προσαγωγή του οποίου είχε διατάξει το δικαστήριο. Αιτία οι κλήσεις που είχαν γίνει στο κινητό του Ριζάι, λίγο μετά την απόδραση από τηλέφωνο που ανήκει σε εταιρεία του Γ. Τρομπούκη και χρησιμοποιούσε ο κουμπάρος του, Γ. Αποστολόπουλος που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2009. Ο Γ. Τρομπούκης κατέθεσε πως ο ίδιος είχε δώσει αυτό το τηλέφωνο στον Γ. Αποστολόπουλο με τον οποίο ήταν κουμπάροι και δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Την ερχόμενη εβδομάδα η δίκη για την απόδραση των κατηγορουμένων, Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009, αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία, με τις απολογίες τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης