Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, όπου θα συζητηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα-μαμούθ που προβλέπει την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Ταυτοχρόνως το κυβερνητικό σχέδιο ανάσχεσης της ανεργίας θα έχει τη μορφή υπογραφής ενός κοινωνικού μνημονίου, στο οποίο θα προβλέπονται δράσεις για όλες τις κατηγορίες πληθυσμού που πλήττονται από την ανεργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται μια σειρά προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 2,3 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά πρόκειται για 9 νέα προγράμματα εκ των οποίων αναμένεται να επιχορηγηθούν περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι ήδη τρέχουν 8 προγράμματα ύψους 1 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των εργαζομένων που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε 660.000 καθώς θα αφορά ανθρώπους για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία, άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες, τους νέους κλπ.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι πρόεδροι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης