Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου και βουλευτή της ΝΔ, Αρ. Παυλίδη, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτουν ενδείξεις ποινικής εμπλοκής του πρώην υπουργού για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο πρώην συνεργάτης του κ. Παυλίδη, Παναγιώτης Ζαχαρίου, ο οποίος απολογήθηκε χθες ενώπιον του ανακριτή για την κατηγορία της εκβίασης και αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ και απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει καταγγείλει ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης, το Νοέμβριο του 2006 έδωσε στον κ. Ζαχαρίου το ποσό των 100.000 ευρώ σε μετρητά και επιταγές ύψους 525.000 ευρώ, προκειμένου, σύμφωνα πάντα με τον εφοπλιστή, η εταιρία του, «ΣΑΟΣ», να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στις επιδοτήσεις άγονων γραμμών σε νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Σημείο, που ενεργοποιεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σύμφωνα με το διαβιβαστικό του ανακριτή προς τον πρόεδρο της Βουλής, είναι εικοσαετούς διάρκειας δάνειο, που είχε λάβει η κόρη του κ. Παυλίδη, τον Ιούλιο του 2006 για αγορά σπιτιού, το οποίο αποπλήρωσε τον Ιανουάριο του 2007.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, ο κ. Ζαχαρίου εξόφλησε υποχρεώσεις ύψους 40.000 ευρώ δύο ημέρες μετά την ημερομηνία, που ο κ. Μανούσης καταγγέλλει ότι του έδωσε σε μετρητά τις 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΖΑΧΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης