Ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Piñera, προσφέρθηκε σήμερα, κατά την έναρξη της επίσκεψης του στο Λονδίνο, να βοηθήσει την Κίνα να αντιμετωπίσει την πρόσφατη καταστροφή σε ορυχείο της, εκτιμώντας ότι η χώρα του έχει αποκτήσει πλέον κάποια εμπειρία στη διαχείριση τέτοιου είδους προβλημάτων.

«Ελπίζω ότι οι κινέζοι εργάτες που έχουν υποφέρει από αυτό το δυστύχημα, όπως και οι μεταλλωρύχοι στον Ισημερινό, θα επιστρέψουν στη ζωή», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο του στο Λονδίνο την πρώτη ημέρα της Ευρωπαϊκής περιοδείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι, μπορούν να υπολογίζουν σε μας», υπογράμμισε.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν σήμερα στην κεντρική Κίνα για την διάσωση 16 παγιδευμένων εργατών ορυχείου μετά από ένα δυστύχημα που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 21 από αυτούς.

Ο κ. Piñera δήλωσε ότι η χώρα του αποκόμισε διδάγματα από την καταστροφή στο ορυχείο του Σαν Χοσέ στη βόρεια Χιλή, όπου 33 μεταλλωρύχοι είχαν παγιδευτεί επί δύο μήνες και διασώθηκαν με μια εντυπωσιακή επιχείρηση την εβδομάδα αυτή.
«Έχουμε πολλά να μάθουμε από το ατύχημα αυτό, ένα από τα διδάγματα του οποίου είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να συμμετέχουμε περισσότερο στην εγγύηση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων μας», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος της Χιλής θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, David Cameron -τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως «πολύ καλό για την Αγγλία»- και την βασίλισσα Ελισάβετ. Θα τους προσφέρει, μάλιστα, ως δώρα βράχους από το ορυχείο του San Jose.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη όλων των Χιλιανών για την σημαντική βοήθεια που λάβαμε από τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης