Το πρόστιμο των 77,6 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία στις ΗΠΑ, η οποία διώκεται για πλημμελή εποπτεία κατά την πώληση ενός συστατικού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μεταμφεταμινών, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πρόκειται για την «CVS Pharmacy Inc.», η οποία, σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης, «απέτυχε επανειλημμένα να ελέγξει την ορθή πώληση της ψευδοεφεδρίνης, με αποτέλεσμα η ουσία να φτάσει διά της νόμιμης οδού στα χέρια επιτηδείων μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι στη συνέχεια την μεταπωλούσαν ως ναρκωτική ουσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με άλλα λόγια, ο οποιοσδήποτε μπορούσε να ψωνίσει τη ναρκωτική ουσία από τα φαρμακεία της χώρας, σαν να βρισκόταν στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ!

Η CVS αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή των φαρμακείων στις ΗΠΑ και η είδηση έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία, προκαλώντας σοκ στους Αμερικανούς πολίτες.

«Η υπόθεση αυτή καταδεικνύει τι ακριβώς συμβαίνει, όταν οι εταιρείες αδιαφορούν ως προς την τήρηση των ηθικών αλλά κυρίως των νομικών τους ευθυνών. Η CVS γνώριζε ότι είχε καθήκον να αποτρέψει τη διακίνηση μεταμφεταμίνης, αλλά απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα ώστε να ελέγξει την ορθολογική πώλησή της», επισήμανε ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, André Birotte Jr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης