Με εκδηλώσεις προσφοράς και αγάπης τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με οργανώσεις Κυπρίων και φοιτητικών συλλόγων.

Ο εθελοντισμός ήταν μια βάση πάνω στην οποία χτίστηκαν οι άριστες σχέσεις της Κύπρου με την Ελλάδα, τόνισε η γενική πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Θεοδώρα Κωνσταντινίδου. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια ανεξαρτησίας με τη σκέψη μας στα κατεχόμενα και υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα του κυπριακού λαού. Αγωνιζόμαστε για την επανένωση της Κύπρου που θα επιτρέψει την ειρηνική συμβίωση όλων των Κυπρίων», επισήμανε η πρόξενος σε συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας, από τις 16 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με Νομαρχίες, Δήμους και νοσοκομεία της Β. Ελλάδας ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει η κεντρική εκδήλωση, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους με εθελοντική αιμοδοσία από τις 09:30 μέχρι τις 12:30. Στην Καβάλα 15-16 Οκτωβρίου, στην Ξάνθη στις 16, στις Σέρρες 16 – 24, στη Καστοριά 18 – 21, στη Δράμα 21 και στην Κομοτηνή 22 Οκτωβρίου.

Κυπριακοί οργανισμοί και χορηγοί θα χρηματοδοτήσουν ιδρύματα για παιδιά στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ο διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Κ.Ο.Τ.) στην Ελλάδα Γιώργος Ιωαννίδης είπε ότι ο Κ.Ο.Τ. θα φιλοξενήσει στην Κύπρο ένα κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα από την Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένεια του, καθώς το παιδί έχει εκφράσει την επιθυμία να γνωρίσει το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης