«Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) περνάει σε νέα φάση», δήλωσε ο πρόεδρός του, Στέφανος Ταμβάκης, αναφερόμενος στην πρόσφατη, πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη με το νέο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη.

Ο κ. Ταμβάκης τόνισε επίσης ότι το ΣΑΕ υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Συντονιστή της Περιφέρειάς ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου, για το Ομόλογο της Διασποράς, που προωθήθηκε στα αρμόδια Υπουργεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας επίσης ότι «με χαρά ακούσαμε την εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, εδώ από την Νέα Υόρκη, ότι το Ομόλογο της Διασποράς δρομολογείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε: «Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι το ΣΑΕ δεν είναι αυτό που ασκεί εξωτερική πολιτική. Στηρίζει όμως τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου και συμπορεύεται στενά και εποικοδομητικά με την ΠΣΕΚΑ και τον πρόεδρο της Φίλιπ Κρίστοφερ. Στενή συνεργασία δρομολογήσαμε επίσης με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού, ένα από τα σημαντικά θεσμικά όργανα των Ελλήνων της Διασποράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης