Τουλάχιστον 13 Αφγανοί σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 15 τραυματίσθηκαν, όταν καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά στο σημείο όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι διένειμαν βοήθεια στην επαρχία Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που αξιωματούχοι διένειμαν σπόρους σε ομάδα αγροτών στο πλαίσιο προγράμματος που σκοπό έχει να τους ενθαρρύνει να σταματήσουν να καλλιεργούν όπιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάικλ Μάλλεν, δήλωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ότι τον «ακρογωνιαίο λίθο» του πολέμου στο Αφγανιστάν αποτελεί η επίθεση κατά των Ταλιμπάν στο προπύργιό τους, την Κανταχάρ.

«Η Κανταχάρ είναι πλέον ο στόχος μας. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, για να αντιστρέψουμε τη δυναμική των Ταλιμπάν», δήλωσε ο ναύαρχος Μάλλεν, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην επαρχία Χελμάντ, κοντά στην Κανταχάρ.

«Οι επόμενες επιχειρήσεις θα διεξαχθούν εκεί», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, λίγες μέρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Καμπούλ, όπου συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης