Στην Περαχώρα Κορινθίας πραγματοποιήθηκε ο 2ος διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας και δρόμου αντοχής Mountain Bike and Run Cup. Η μάχη δόθηκε μεταξύ του Έλληνα Περικλή Ηλία και του Ιταλού Νικολά Ζαντέτ με τελικό νικητή τον Έλληνα πρωταθλητή.


Το βάθρο με τους νικητές της κατηγορίας Mountain Bike

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mountain bike…

Στην ορεινή ποδηλασία, ο Ηλίας φάνηκε αρχικά να απειλείται από τον Νικολά Ζαντέτ (περσινό πρωταθλητή Ιταλίας στην κατηγορία εφήβων), ο οποίος ξέφυγε στο τεχνητό κατηφορικό μέρος της διαδρομής και κατάφερε να πάρει μια διαφορά 1.30΄στα μέσα της διαδρομής. Όμως ο Έλληνας πρωταθλητής, που διακρίνεται για την ικανότητά του στα ανηφορικά κομμάτια, κάλυψε τη διαφορά και αποσπάστηκε, αφήνοντας τον Ιταλό πρωταθλητή πέντε ολόκληρα λεπτά πίσω. Εκπληκτική εμφάνιση έκανε και ο Γιώργος Παττές, ο οποίος κράτησε την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου του κυπέλλου, τερματίζοντας στην τρίτη θέση και αφήνοντας πίσω του τον μόνιμο πρωταθλητή Σερβίας τα τελευταία χρόνια, Μπόγιαν Τζούρτζιτς. Σημαντικές ήταν οι επιδόσεις των εφήβων Δημήτρη Αντωνιάδη και Παναγιώτη Βλάχου, που δείχνουν να ανεβαίνουν από αγώνα σε αγώνα και να αφήνουν πίσω τους περισσότερους από τους αθλητές της κατηγορίας ανδρών.


Λίγο πριν την εκκίνηση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγώνας δρόμου

Στον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής, ο Λεωνίδας Βάλβης που έσπασε το περσυνό ρεκόρ διαδρομής του Αλέξη Καμπουρόπουλου κατά 2.30΄, κατέπληξε τους πάντες με την ικανότητά του στα κατηφορικά κομμάτια. Ο Βάλβης, από την τέταρτη θέση που βρισκόταν στο μέσο του αγώνα, κατάφερε να καλύψει τη διαφορά από τους προπορευόμενους αθλητές και να τερματίσει με άνεση πρώτος. Ο Πέτρος Τυρολόγος και ο Ευθύμης Αγγελής τερμάτισαν με μικρή διαφορά στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων για την επόμενη ημέρα, αφού συμμετείχαν και στον δεύτερο αγώνα του διημέρου, έχοντας, μάλιστα, πολύ καλές επιδόσεις.


Μεγάλες μάχες δόθηκαν στην κατηγορία Run Cup

Σημαντική ήταν και η στήριξη του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας, Γεωργίου Γκιώνη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στον Δήμο μας είναι πολιτική και κοινωνική επιλογή. Συνεισφέρουμε ώστε η νεολαία να αντιληφθεί ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, είναι μία υγιής σχέση που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Παράλληλα, αναδεικνύουμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, που φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση. Στόχος μας είναι η καθιέρωση του MBRC στην Περαχώρα τα επόμενα χρόνια και η προσέλκυση ακόμη περισσοτέρων αθλητών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό». Για να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο αγώνας βοήθησαν ο σύλλογος πυροπροστασίας δασών Λουτρακίου Περαχώρας, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Περαχώρας, καθώς και το σώμα έρευνας και διάσωσης Μεγάρων. Ο επόμενος αγώνας του κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Απριλίου στις Σέρρες με συνδιοργανωτή τη Νομαρχία Σερρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης