Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Μεταδίδουμε για μια ζωή τον HPV ή κάποια στιγμή σταματάμε;

Κώστας: Καλησπέρα και πάλι γιατρέ. Σε απάντηση στην ερώτηση που διάβασα ότι πολλές περιπτώσεις του HPV καθαρίζονται από τον οργανισμό σε 6-24 μήνες, σας αποστέλλω την ιστοσελίδα που το βρήκα… Αν και υπάρχουν δεκάδες άλλες που λένε το ίδιο πράγμα. Ίσως, βέβαια, να έκανα λάθος στη διατύπωσή μου, όταν λέω αποβάλλεται ή καθαρίζεται από τον οργανισμό. Ίσως δημιουργούνται αντισώματα όπως π.χ. μετά από μια μόλυνση με ηπατίτιδα Β . Γενικά, αυτό που θέλω να καταλάβω είναι αν τον μεταδίδουμε μια ζωή ή κάποια στιγμή σταματάμε. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητέ,

Αυτό που εννοούσα και που περιγράφετε στην ιστοσελίδα που μας αποστείλατε είναι ότι ο ιός δεν είναι ανιχνεύσιμος σαν ιός. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο οργανισμός αναπτύσσει μέσω των αμυντικών του συστημάτων αντισώματα. Εξάλλου, όπως έχω περιγράψει σε άλλο e-mail, όταν ένας άνδρας δεν έχει τη δερματική εκδήλωση του ιού, «θεωρητικά» δεν μπορεί να μολύνει τη σύντροφό του.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την επικοινωνία και για τις πληροφορίες που μας στέλνετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης