Σημαντική νίκη, η οποία τον απομάκρυνε από τη διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε με 3-1 του Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της μετά από πέντε αγωνιστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ των Αρκάδων σημείωσαν οι Φυτανίδης (11’), Τσέζαρεκ (63’) και Ουντότζι (77’), ενώ για την ομάδα του Δερμιτζάκη μείωσε ο Παπουλής στο 81′.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν και με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπουσινάκη στο 80’

Ο Αστέρας Τρίπολης γνώριζε πριν το ματς πως δεν είχε περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη. Αυτό το έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο με τον καλύτερο τρόπο και έδειξε τις διαθέσεις του μόλις στο 3’. Ο Ρίος εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπαρτολίνι με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ, δημιουργώντας τον πρώτο κίνδυνο για την εστία του Βρονταρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 12’ σε μια φάση που δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα του Πανθρακικού, ο Φυτανίδης πήρε την μπάλα και άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες. Ο σκόρερ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε στο 22’ πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έψαξαν το δεύτερο γκολ, για να «καθαρίσουν» τη νίκη. Αυτό το κατάφεραν στο 63’, με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ να σκοράρει από την άσπρη βούλα του πέναλτι, ενώ το 3-0 σημείωσε στο 74’ ο Ουντότζι.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πανθρακικός έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Μπουσινάκης μέσα σε πέντε λεπτά αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες, ενώ το γκολ της… τιμής για την ομάδα της Κομοτηνής σκόραρε στο 81’ ο Παπουλής.

Κίτρινες κάρτες: Παπαδόπουλος, Μπουσινάκης

Κόκκινες κάρτες:
79΄ δεύτερη κίτρινη Μπουσινάκης

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Καρντόσο (81΄ Λαδάκης), Μπαστία, Φυτανίδης, Τσέζαρεκ, Βίλτσες (59΄ Εντερ), Ουντότζι, Ρίος (86΄ Νταμόντε).

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης):
Βρονταράς, Κανωτίδης (68΄ Παπαδόπουλος), Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Τζόκιτς, Λόπεζ, Μουναφο (58΄ Μπουσινάκης), Μπερτράν, Παπουλής, Καζάκης (19΄ Πυθαρούλης), Μπέλεκ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Βαγγέλης Βλάχος: «Όλα είναι καλά για εμάς σήμερα. Περιμένουμε να επιστρέψουν και οι τραυματίες, Αργυρόπουλος, Μαρσελάο και Καρέρα και θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Άρη. Είναι και η διακοπή που θα μας βοηθήσει καθώς θα δουλέψουμε πολύ. Πρέπει να κερδίσουμε και τον Άρη για να πούμε πως σωθήκαμε.

Είναι επαγγελματίας (ο Τσέζαρεκ) και δεν επιτρέπεται να αντιδρά έτσι. Είναι καλό παιδί, ζητάω συγνώμη εκ μέρους του και πιστεύω πως και ο ίδιος θα αναλάβει την ευθύνη. Ήταν μια αγανάκτηση της στιγμής και δεν πρέπει να δοθεί συνέχεια.

Δεν έχω υπογράψει ακόμα και ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό. Θέλω πρώτα να τελειώσει το θέμα της παραμονής της ομάδας και μετά. Τα αφεντικά του Αστέρα είναι αξιόλογοι άνθρωποι και μου έχουν πει να υπογράψω. Είναι καθαρά δικό μου θέμα. Ακόμα και αν φύγω όμως ο Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα και θα μπορέσει να συνεχίσει. Οι στόχοι μας είναι κοινοί όμως πρώτα πρέπει να σωθούμε».

Παύλος Δερμιτζάκης: «Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Αστέρας είχε μοναδικό στόχο τη νίκη γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Όποια ευκαιρία και αν έκαναν ήταν από δικά μας λάθη. Είχε κίνητρο και η νίκη του είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Είχε την κατοχή η αντίπαλη ομάδα, όμως τα γκολ τα πέτυχε από δικά μας λάθη. Είχαν και αποτελεσματικότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο η φάση του πέναλτι έκρινε το παιχνίδι και μετά από εκεί δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήταν πολύ δύσκολο για μας. Με αυτή τη νίκη θεωρώ πως ο Αστέρας θα μείνει στην κατηγορία και θα πετύχει τον στόχο του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης