Έκρυθμη είναι για ακόμη μια φορά η κατάσταση στο 1ο Λύκειο Τρικάλων. Οι μαθητές της Β’ Λυκείου έχουν ξεσηκωθεί, γιατί βλέπουν να χάνουν την τριήμερη εκδρομή τους στο Ναύπλιο, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 16 – 18 Απριλίου, εξαιτίας της «κόντρας» μεταξύ του διευθυντή, Αθανάσιο Νάστα, με μια καθηγήτρια του γυμνασίου, η οποία είχε δηλώσει ότι θα συνοδεύσει τους μαθητές.

Όμως ο κ. Νάστας έθεσε βέτο και απαγόρευσε η τέταρτη συνοδός να είναι η συγκεκριμένη καθηγήτρια. Αξίζει να σημειωθεί  ότι η εν λόγω καθηγήτρια που κρίνεται από τον διευθυντή του λυκείου ως ακατάλληλη να συνοδεύσει τους μαθητές, πέρυσι σε εκδρομή, φέρθηκε άψογα όταν ένας εκ των μαθητών αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Τότε οι γονείς του παιδιού την ευχαρίστησαν δημόσια για τη βοήθεια που προσέφερε στο παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαθητές έχοντας τη στήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ζήτησαν την παρέμβαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και της Νομαρχίας Τρικάλων. Ωστόσο όλοι δήλωσαν αναρμόδιοι από τη στιγμή που δεν εγκρίνει τη συνοδό ο κ. Νάστας. Για το θέμα ενημερώθηκε και η περιφερειάρχης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η οποία δήλωσε και αυτή αναρμόδια.

«Η κατάσταση στο σχολείο μας είναι ανυπόφορη. Μετά τις… βερμούδες πέρυσι, φέτος ο κ. Νάστας βάζει εμπόδια στην εκδρομή μας με εμπάθεια, απαγορεύοντας αρχικά σε κάποια τμήματα της Β΄ Λυκείου να συμμετάσχουν στην εκδρομή ενώ στη συνέχεια έκρινε ανεύθυνη την καθηγήτριά μας να μας συνοδεύσει. Ο κ. Νάστας παίρνει συνεχώς αυθαίρετες αποφάσεις δημιουργώντας ένταση σε καθηγητές και μαθητές, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, είμαστε αγανακτισμένοι και η ζωή μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Καθηγητών που είναι μαζί μας, αλλά ο διευθυντής δεν τους λαμβάνει υπόψη», αναφέρεται σε ανακοίνωση των μαθητών που δόθηκε στον κ. Σακκά και δημοσιοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε.

Πηγή: trikalanews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης